Winter opening SAVIN KUK

Poslije otvaranja ski sezone u Kolašinu, na red dolazi i Savin kuk – 28.decembra budite dio ove manifestacije

Nakon uspješno realizovanog Winter opening-a na ski centru Kolašin 1600, Skijališta Crne Gore organizuju i Winter opening na ski centru Savin kuk na Žabljaku, koji će se održati u subotu 28.12.2019. godine.

Za sve posjetioce biće organizovan besplatan prevoz iz Podgorice. Prijave za besplatan prevoz, od ponedeljka 23.12. do četvrtka 26.12. od 08h do 16h, na broj telefona 069 080 081. Polazak u 08:00h sa parkinga hotela Podgorica, povratak u 16:30h sa parkinga ski centra Savin kuk.

Bend Crveno i crno uljepšaće vaš dan!

Na skijalištu je moguće koristiti usluge ski servisa, ski škole i drugih pratećih ugostiteljskih sadržaja. U sastavu ski centra posluju dva restorana i jedan kafe bar gdje gosti mogu da se opuste i uživaju u lijepom ambijentu, nacionalnoj hrani i piću.

@nestvarna.blog

Sportsko – turistički kompleks “Savin kuk” na Durmitoru raspolaže sa dvije dvosjed žičare i tri ski-lifta, od kojih je jedan opremljen reflektorima za noćno skijanje, kao i jednim dječijim ski liftom. Ova infrastruktura opslužuje cca 5 kilometara skijaških staza na kojima pri prosečnoj brzini kretanja žičara za jedan sat istovremeno može biti oko 3.000 skijaša. U toku zimskih turističkih sezona u funkciji su dvije žičare, donja žičara dvosjed (Savin kuk I) koja vodi u pravcu vrha Savinog kuka i izlazi na nadmorsku visinu od 1.907 metara nadmorske visine i gornja žičara dvosjed (Savin kuk II) čija najviša kota doseže nadmorsku visinu od 2.213 metara nadmorske visine. Takođe, u funkciji su tri ski lifta tipa sidro i tanjir, kao i jedan dječiji ski lift. U skladu sa Zakonom o skijalištima izvršena je kategorizacija i obilježavanje staza na skijalištu Savin kuk, shodno čemu skijalište posjeduje plave staze, crvenu stazu, crnu stazu i dječiju – baby stazu. Skijašima su bile na raspolaganju tri plave staze, i to: Snowboard dužine 650 metara, Derneci dužine 1.100 metara i Panalj dužine 900 metara, jedna crvena staza – Korito dužine 1.200 metara i jedna crna staza – Vukova staza, dužine 800 metara, kao i dječija – baby staza dužine 150 metara. U saradnji sa nacionalnim parkom „Durmitor“ u toku sezone u funkciji je bila i staza namijenjena za hodanje na krpljama, dužine 6,5 kilometara koja povezuje skijalište „Savin kuk“ i „Crno jezero“, a na skijalištu je bilo moguće koristiti usluge ski servisa, ski škole, i drugih pratećih ugostiteljskih sadržaja. Ugostiteljske usluge, kako u toku ljeta, tako i zime, pružaju se u dva restorana, restoranu “Montana” i “Durmitorsko sijelo” (nacionalni restoran, 4*) i kafe baru “Kulina” koji posluju u sastavu Turističkog centra Durmitor. Tokom ljetnje sezone popularna je panoramska vožnja žičarama koja se sastoji od dvije dvosjedne žičare dužine 1.550 metara (prva žičara) i 700 metara (druga žičara), koje povezuju podnožje i sami vrh Savinog kuka, pri čemu posjetioci silaze nadomak izvorišta Savina voda. Izvorište Savina voda predstavlja jednu posebnu turističku atrakciju za sve turiste obzirom da se taj izvor nalazi na nadmorskoj visini od 2.212 metara i nikada ne presušuje, a voda sa tog izvora se prema legendi smatra ljekovitom. Od izvora Savina voda, desetominutnim planinarskim hodom posjetioci izlaze na vrh Savin kuk, na nadmorskoj visinini od 2.313 metara. Na toj lokaciji posjetioci mogu uz pomoć dva teleskopa za panoramsko razgledanje da uživaju u svim prirodnim ljepotama nacionalnog parka “Durmitor”.

Cijene ski passa i vožnje žičarom :

TURISTIČKI CENTAR DURMITOR
Vrste karataDjeca do 14 godinaOdrasli
ZimaJednodnevni ski pass8.00€13.00€
Dvodnevni ski passx22.00€
Petodnevni ski pass35.00€50.00€
Šestodnevni ski passx70.00€
Sezonski ski pass120.00€200.00€
Sezonski ski pass za stanovnike opštine Žabljak80.00€150.00€
Turistička vožnja žičarom5.00€8.00€
Turistička vožnja žičarom – za grupe preko 20 gostiju4.00€6.00€

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *