Jubilarni 10. salon vina MonteVino 2020.

Salon vina „MonteVino“, najznačjniji crnogorski i jedan od najznačajnijih regionalnih događaja
posvećenih vinu ove godine ima svoje jubilarno 10. izdanje …

Salon vina „MonteVino“, najznačjniji crnogorski i jedan od najznačajnijih regionalnih događaja
posvećenih vinu ove godine ima svoje jubilarno 10. izdanje „MonteVino2020“, koje će se održati 13. i 14. marta 2020. godine u „Kristalnoj dvorani“ hotela „Hilton Podgorica Crna Gora“.
„MonteVino2020“ organizuju „ Nacionalno udruženje sommeliera Crne Gore“ i „Vinska akademija Crne Gore“ pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja ,Ministarstva održivog razvoja i turzma, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore , Glavnog grada i Turističke organizacije Podgorice.
Organizatori će 12. marta u 17.00h u Hotelu „Hilton“ upriličiti press konferenciju i ceremoniju dodjele Zahvalnica prijateljima i partnerima salona na kojoj će govoriti predstavnici organizatora i pokrovitelja događaja. Tom prilikom će biti podijeljene i akreditacije medijskim predstavnicima koji će pratiti događaj.
Salon vina „MonteVino2020“ koji je stekao epitet crnogorskog vinskog brend događaja i prestižne manifestacije tog tipa u regionu i šire, u prethodnoj deceniji se stalnim unapređenjem i cjelogodišnjim aktivnostima Udruženja sommeliera Crne Gore izborio za status ozbiljnog vinskog praznika u kalendaru vinskih dešavanja na Balkanu.
Organizatori događaja pažljivo su godinu dana osmišljavali i pripremali jubilarno izdanje salona za koje je interesovanje izlagača enormono masovnije od broja odabranih vinarija koje će nastupiti na salonu. Profesionalnom i iskusnom selekcijom, vođeni visokim standardima kvaliteta vina koja zavređuju kriterijume i visoke standarde salonskog tipa manifestacije, organizatori su odabrali najbolje.
„MonteVino2020“ će da zablista sa vinima iz 125 vinarija iz 15 država (biće izloženo 637 etiketa), crnogorskih, regionalnih, vinarija svjetske reputacije sa svih meridijana, koje će se predstaviti direktno ili posredstvom distributera. Napominjemo da 86 vina će imati premijeru baš na ovogodišnjem salonu „MonteVino2020“.
Salon svake godine donosi inovativan impuls za čitav vinski sektor, usko je profilisan, sadržajno bogat i logistički kompaktan događaj sa fokusiranom ciljnom grupom posjetilaca, na visokom organizacionom nivou.
Salon vina MonteVino je osnovan je 2010. godine, kao redovna godišnja manifestacija, sa idejom da se na ozbiljnom vinskom događaju predstavi crnogorska vinska scena rame u rame sa regionalnim i svjetski poznatim vinarijama, da se još čvršće povežu glavni akteri vinske scene Crne Gore i predstave vladajući trendovi direktno komunicirajući sa proizvođačima, profesionalcima iz oblasti ugostiteljstva, trgovine, turizma kao i ljubiteljima vina i medijima, sve sa ciljem razumijevanje i promovisanja kulture vina kod nas i njenog podizanja na veći nivo.

 Salon se održava u prvoj polovini marta svake godine sa sloganom MART JE KAD JE
MONTEVINO, a konceptualno je podijeljen na Glavni i Prateći program, objedinjujući degustacije, radionice, predavanja, promocije, poslovne susrete. Prateći program je organizovan kao UVOD U SALON u danima prije samog salona od 09.03. – 11.03. 2020. godine, kada se održavaju degustacije, masterclass predavanja i edukativne radionice. Ovaj salon je bio i ostao velika šansa za promociju domaćih vinarija. Sva izdanja salona do sad su imala sjajna otkrića novih zvijezda crnogorske vinske scene – malih vinarija koje je lasnirala upravo ova manifestacija i koje su stasavale uporedo sa salonom u ozbiljne vinarije. Period održavanja salona odgovara ugostiteljima i hotelijerima koji baš tada kreiraju nove vinske karte spremajući se za predstojeću ljetnju turističku sezonu i salon im je izuzetno
važan kao događaj na kome će se informisati o aktuelnim vinskim novitetima kako kod nas tako u svijetu i edukovati svoje osoblje se na mnogobrojnim radionicama i predavanjima.
Prisustvo na salonu je potvrdio značajan broj inostranih specijalizovanih medija koji su i prethodnih godina pokazali interesovanje za ovaj događaj ali i crnogorsk vinsku scenu uprkos velikoj konkurenciji vinskih dešavanja u tom periodu širom Evrope. I poznati vinari biraju „MonteVino“ kao obavezan događaj za lično pojavljivanje, pa će posjetioci i predstavnici medija ove godine na salonu imati priliku da se druže i razgovaaju sa bardovima vinarstva iz čuvenih vinskih zemalja.

Radno vrijeme Salona vina je od 12.00-20.00h.

Za sve dodatne informacije povodom salona vina MonteVino 2020 obratiti se MonteVino timu na:
e-mail: [email protected] ili na tel: +382 67 601 254; + 382 67 569 034

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *