CRNA GORA SE SPREMA ZA TURIZAM POSLIJE KORONE

Otvaranje granica, procedure ulaska, ljetnja turistička sezona…

Gostujuću na TV PRVA, državni sekretar za turizam u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Crne Gore Damir Davidović nagovjestio je mogućnost otvaranja granica ali da će o tom trenutku odlučivati epidemiolozi.

Po njegovim riječima planiramo je da od 18. maja startuju sa radom svi ugostiteljski objekti, kao i da su u pripremi zdravstveni standardi koji će se morati poštovati kako bi se i zaposlenima i gostima obezbjedio siguran rad.

„Svima nam je cilj zaštita zdravlja i svi se već navikavamo na novi standard socijalne distance koji će biti takav sve dok ne bude vakcine“, navodi on.

A u vezi početka ljetnje sezone, te kakva će pravila tada važiti Sekretar kaže :

„Biće to neki novi vid turizma, kontrolisanog turizma“,  i objašnjava šta bi to moglo da znači.

„Na 16 kvadratnih metara plaže biće dozvoljeno da se postave po dve ležaljke i jedan suncobran, a tako će biti i za one koji ne žele ležaljke već budu htjeli da borave na svojim peškirima“.

On kaže i da će ležaljke i druga oprema biti dezinfikovane na dnevnom nivou jer je želja svih „da se osjećamo bezbjedno, ali i da zadržimo osjećaj odmora“.

Kada je u pitanju otvaranje granica, Davidović kaže da je situacija sa koronavirusom u Crnoj Gori dobra ali da je za otvaranje granica neophodno da i u drugim zemljama bude tako.

„Ako znamo da negdje postoji žarište ne bi bilo prirodno da otvorimo granice i primamo turiste iz tih država“, kaže on i podsjeća i da je na nivou EU razmatraju ideje o uvođenju zdravstvenih pasoša i potvrda koje bi omogućavale ljudima da putuju iz jedne zemlje u drugu zemlju.

izvor : tvPrva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *