Vrijeme je za CIManje u Kotoru

Da li ste spremni za CIManje?

Grad u kojem se kaže „Doma sam“
Grad koji je vjekovima čuvan, jer se imalo šta čuvati.
Grad za koji se vrijedi isCIMati.
Dobrodošli u Kotor, dobrodošli na CIM FORUM.
U pitanju je prvi događaj ovog tipa koji se organizuje ne samo u Kotoru, već i u Crnoj Gori. CIM Forum je platforma koja predstavlja put u kreativnost u svim aspektima, poljima i sferama života, kao i stvaranje otvorenog dijaloga i podrške razvoju medija.
Tri dana u gradu bogate istorije i kulturnog nasljeđa, prilika je za susret sa najkreativnijim
umovima iz različitih industrija dobro poznatih u regionu, i šire. Njihova interesovanja ali i ono čime se profesionalno bave u životu , kao i postignuća u okviru istih, čine ih interesantnim sagovornicima, a posebno kada je tematika CIM Foruma u pitanju, i vjerujemo da će učesnicima prenijeti najbolja znanja i prakse iz svijeta medija i komunikacija.
Kotor, kao scena na otvorenom, tokom održavanja CIM-a će postati mjesto u kome se govori o značaju kreativnosti i medija u savremenom svijetu danas, ali i o tome šta bi to moglo značiti u budućnosti.

Pored panel diskusija i sličnih programskih segmenata, u toku trajanja foruma biće realizovano i nekoliko radionica, za koje se učesnici mogu prijaviti prilikom preuzimanja akreditacija. U pitanju su tri planirane radionice, i to : Kotorska pašta, gdje će učesnici i panelisti imati priliku da sa najboljim meštricama od krempita, nauče kako se pravi ova bokeška delicija; Dobrotska čipka, jedinstvena vrsta čipke koja potiče iz Dobrote i kao takva odnedavno proglašena kao zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Crne Gore, o čijoj će izradi imati priliku naučiti; Pješačka tura od 1370 skalina, biće prava prilika za sve učesnike da upoznaju Kotor iz druge perspektive. Sa polaskom od Špiljara, šetnjom laganog uspona od oko sat vremena, stiže se do tvrđave Sveti Ivan gdje će imati priliku uživati u panorami zaliva koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 

Dobrodošli su svi, a pogotovo ljudi iz kreativnih i industrija medija, da razmjenimo
iskustva, ideje i znanja, podstičemo saradnju i zajedno stvaramo uspomene!
Pozivamo vas da dođete, zaljubite se u Kotor i ponovo mu se vratite.
Jer, ko jednom dodje u Kotor- zauvijek mu pripada.


Organizatori događaja su BHM Agency i NVO ART365, dok su pokrovitelji Opština Kotor,
Kulturni centar Nikola Đurković i Turistička organizacija opštine Kotor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *