Vlatko Stefanovski trio na KotorArtu

Međunarodni festival KotorArt, u okviru Kotor Cable Car serijala koncerata, organizuje koncert trija Vlatka Stefanovskog koji će se održati na Ljetnjoj pozornici u Kotoru,

Međunarodni festival KotorArt, u okviru Kotor Cable Car serijala koncerata, organizuje koncert trija Vlatka Stefanovskog koji će se održati na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, u četvrtak, 03. avgusta, sa početkom u 21 čas i 30 minuta. Trio čine, pored viruoznog gitariste i vokala, Vlatka Stefanovskog, i Ivan Kukić, bas gitara, kao i Jan Stefanovski, bubnjevi.

Ulaznice za koncert su dostupne preko Gigs Tix mreže, putem interneta na www.gigstix.me i širom Crne Gore, na izabranim lokacijama Tobacco S Press kioska.

 Publika KotorArta imala je priliku slušati Vlatka Stefanovskog 2018. godine, kada je nastupio sa kamernim bitoljskim orkestrom na koncertu pod nazivom Rock Symphony. Svi pamtimo taj koncert po nevjerovatnoj energiji izvođača. Ovog puta, u nešto drugačijoj, intimnijoj atmosferi i zvuku, sa nestrpljenjem očekujemo ovog jedinstvenog virtuoza na gitari.  – istakli su iz PR službe festivala.

 Partner koncerta i generalni sponzor Kotor Cable Car serijala je nova turistička atrakcija Kotora i Crne Gore, žičara Kotor-Lovćen.

 VLATKO STEFANOVSKI, gitarista, počeo je da svira s trinaest godina. Kao mladić, osnovao je grupu Leb i sol koja je postala jedna od najznačajnijih grupa na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije, i s kojom je snimio četrnaest albuma i održao turneje širom svijeta. Tokom devedesetih godina 20. vijeka razvio je uspješnu solističku karijeru, koju potvrđuju albumi Cowboys & Indians, Sarajevo, Vlatko Stefanovski trio, Kula od karti. Saradnja s poznatim gitaristom Miroslavom Tadićem na albumima Krushevo, Treta majka, Live in Belgrade i Live in Zagreb bacila je novo svjetlo na njegovo stvaralaštvo za akustičnu gitaru i istraživanje makedonske tradicionalne muzike. Sarađivao je s poznatim umjetnicima kao što su Tomi Emanuel, Stokelo Rozenberg, Džiboni, Jan Akerman, Teodosi Spasov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Z, Manu Kače, Toni Levin i dr. Nastupao je i snimao s Londonskim, Lajpciškim, Sofijskim simfonijskim orkestrom, Filharmonijskim orkestrom Monte Karla, zatim sa big bendovima Fool Cool, Radio-televizije Slovenije, Hrvatske radiotelevizije, Radio-televizije Srbije itd. Piše i muziku za film, pozorište i balet. Dobitnik je počasnog doktorata Univerziteta Sv. Ćirilo i Metodije u Skoplju.

Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o planiranim programima festivala mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art.

Više informacija o KotorArt festivalu:

Međunarodni festival KotorArt ističe se po umjetničkom kvalitetu i jedinstvenim koncepcijama svojih programa, a proglašen je festivalom od posebnog značaja za kulturu Crne Gore od strane Vlade Crne Gore. Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i medija i Opština Kotor. Više od dvije decenije KotorArt značajno obogaćuje našu kulturnu i turističku ponudu, a organizuje se uz veliku mrežu lokalnih, nacionalnih i međunarodnih partnera iz sfere kulture i turizma. Kvalitet programa i značaj festivala potvrđuje i pokroviteljstvo UNESCO-a, podrška Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, Fondacije za otvoreno društvo, nagrada Wild Beauty Award za najbolju manifestaciju, EFFE titula koju dodjeljuje Evropska festivalska asocijacija, kao i dugogodišnja saradnja sa značajnim kompanijama i organizacijama.

www.kotor.art

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *