U KOTORU SVEČANO OTVORENE TRADICIONALNE ZIMSKE KARNEVALSKE FEŠTE 2020

Abrumom ulicama Starog grada na čelu sa kapom karnevala Lukom Knezovićem, kotorskom Gradskom muzikom i mažoretkama „Fešta“ svečano su otvorene Tradicionalne zimske kotorske karnevalske fešte 2020.

Abrumom ulicama Starog grada na čelu sa kapom karnevala Lukom Knezovićem, kotorskom Gradskom muzikom i mažoretkama „Fešta“  svečano su otvorene Tradicionalne zimske kotorske karnevalske fešte 2020.

U ime pokrovitelja, opštine Kotor građanima se obratio potpredsjednik opštine g. Nenad Vukadinović, koji je kazao da mu je čast i zadovoljstvo da ove godine otvori karnevalske fešte, koje Kotor vjekovima baštini.
„ Kotorski karneval je nešto što živi stoljećima i predstavlja simol našeg grada, po kome je on prepoznatljiv i u svijetu. Želim da iskoristim priliku i da Vaš još jednom pozdravim i predam ključeve grada kapu našeg karnevala, gospodinu Luki Knezoviću, što znači da je do 23. februara 2020.g. „vlast“ u rukama maškaranih feštađuna“, dodao je on .

Kapo karnevala g. Luka Knezović pozvao je sve karnevalske grupe da učestvuju na Velikom maskenbalu 22. februara i u velikoj karnevalskoj povorci koja će biti u nedjelju 23. februara 2020.g.
Podizanjem karnevalske zastave kapo je fešte proglasio otvorenim.

Potom je se uz muziku VIS TETRA zabava nastavljena uz NJOKADU ALA MAKA, koja je bila takmičarskog karaktera.

Devet prijavljenih grupa takmičilo se za nagrade koje je obezbjedio glavni sponzor njokade – konoba MARIUS.  Žiri u sastavu:gđa Vlasta Mandić – kuvarica, Željko Tagić – kuvar i g. Mašo Čekić – novinar i publicista imao je težak zadatak da izabere najbolje i to između kužina: RESURSNOG CENTRA ZA SLUH I GOVOR, CRVENOG KRSTA – KOTOR , KARNEVALSKIH GRUPA KARAMPANA I KOSMOPOLITANKE, DOMA STARIH “GRABOVAC” IZ RISNA, HOTELA “VARDAR”, ŽENA RISNA, KAVAČKE ALA MAKA I JOKINE KUŽINE iz HERCEG NOVOG.Prema odluci žirija
-treće mjesto 3 kg SLANINE osvojile su njoke iz kužine KAVAČKE ALA MAKE- , -drugo mjesto i 3 kg KOBASICA – pripalo je karnevalskoj grupi KARAMPANA, -a prvo mjesto – PRŠUT – odnijela je JOKINA KUŽINA IZ HERCEG NOVOG.

Organizator Zimskih kotorskih karnevalskih fešti JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor odlučio je da nagradi i štićenike JU RESURSNI CENTAR ZA SLUH I GOVOR i njima je pripao KOŠET.

Kotorani i brojni stranci kojih je danas bio prepun Trg od oružja su se pored besplatne hrane zabavili uz muziku VIS TETRA.

Fešte se nastavljaju u ponedjeljak dječijim maskenbalom u Poslovnom centru „Vukšić“ od 16 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *