Turistička organizacija Podgorica : Promocija kulturno-istorijskih ruta Glavnog grada

Turistička organizacija Glavnog grada organizuje jednu divnu rutu Podgoricom. A vi ukoliko ste slobodni u petak eto prilike da uživate u istoj

Turistička organizacija Podgorice, u saradnji sa autorkom Vanjom Vuković, uradila je tri kulturno-istorijske rute Ljubavnom stazom do kulturnog identiteta Podgorice, Kulturnim stazama kroz Podgoricu do slavnog Meduna i Osvrt na prošlost stazom preko brda Gorice, sa ciljem bolje promocije kulturne baštine i lokaliteta na teritoriji Glavnog grada.

Ruta Ljubavnom stazom do kulturnog identiteta Podgorice, kojom se, između ostalog, upoznaje kultura življenja, razvijanja grada i poimanja skladnog multikulturalnog suživota na ovom prostoru, organizovana je prošle sedmice za predstavnike medija.

Ova ruta podrazumijeva obilazak Kuslevove kuće, nekadašnjeg hamama (kupatila) koji je sagrađen u osmanskom periodu, Hađži pašinog mosta i Depedogena, Starogradske džamije, Osmanagića džamije, Sahat kule i Galerije „Risto Stijović“.

Planirano je da u narednom periodu, svakog petka, budu organizovane promotivne rute za različite ciljne grupe.

Tako će u petak, 1. oktobra, sa početkom u 11 sati, biti organizovana promotivna ruta Ljubavnom stazom do kulturnog identiteta Podgorice u pratnji turisti čkog vodiča, za prvih 20 sugrađana koji se jave na mejl [email protected]  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *