Preporuke : knjige, filmovi i serije u doba Corona virusa

Poštujući mjere koje su donjeli Vlada Crne Gore i Institut za javno zdravlje činimo dobro i nama i drugima. Budimo odgovorni i ostanimo doma.

Poštujući mjere koje su donjeli Vlada Crne Gore i Institut za javno zdravlje činimo dobro i nama i drugima. Budimo odgovorni i ostanimo doma. Budimo i mi heroji tako što ćemo biti u svojim kućama, stanovima. A kad smo već doma, da vidimo kako svoje vrijeme provode neki od naših prijatelja.

Naša najbolja teniserska Danka Kovinić  ovaj period provodi u Herceg Novom, a ona nam predlaže odmor uz serije : BREAKING BAD, EL CASA DEL PAPEL, GOSSIP GIRL, ONE PLANET i naravno njen omiljeni film FOREST GUMP.

Predlozi blogerke Kane Tomašević su knjige : U srcu obmane – Harold Robins, Profajler – Tamara Kucan, Sulejman Veličanstveni – Kolin Falkoner, Kazanova – Mateo Strukul, Ničija – Vesna Dedić, a filmski predlozi su Scarface, The Goodfather, Gospoda, Sluga, Hobs i So…

Proslavljeni rukometni as a sada vinar Mladen Rakčević momak velikog srca sa dječjim osmjehom, predlaže da se uz čašu dobrog vina posvetite čitanju : Kueljo – Veronika je odlučila da umre, Ivo Andrić – Znakovi pored puta, Haled Hoseini – A planine odjeknuše, Markez – 100 godina samoće, Mario Vargas Ljosa – Avanture nevaljale djevojčice…

Naš pjevač  Danijel Alibabić predložio nam je serije i dobru muziku. Njegovi predlozi su serije “Prijatelji”, ” Treći kamen od sunca”, “Breaking Bad” i naravno da slušate dobru muziku.

Nina Žižić  Ne mogu reci da nesto pretjerano uživam u izolaciji, jer sam navikla da zujim van kuće, ali što se mora nije teško. Zato, gledam filmove, serije, pomalo treniram.
Konačno sam počela da gledam ,,Bornov identitet” u nadi da ce proći ovo ludilo kad odgledam sve djelove, a sto se tice serija gledam ,,Shameless” . Svadjam se sa psom jer nema sile da oće da izadje na balkon. Izgleda da je ona ovo ozbiljnije od mene shvatila.
S majkom i sestrom se čujem duplo više na dnevnom nivou… Ostajte doma i čuvajte se.

Proslavljena košarkašica Milica Dabović svoje vrijeme u samoizolaciji provodi sa sinom gledajući  filmove. Kaže da najviše voli trilere i drame koji su rađeni po istinitim događajima. A ukoliko želite da vrijeme provodite čitajući tu su knjige od Robina Šarma i Dzozefa Marfija.

Poznato tv lice Dušica Vugdelić i njene preporuke za izolaciju 🙂
1. Sređivanje i skeniranje fotografija iz doba kada nije bilo digitalnih
2. Učenje stranog jezika, Duolingo je jedna od boljih aplikacija
3. Istraživanje muzike na Deezer, Mixcloud, Soundcloud sajtovima
4. Serije koje sam propustila da vidim, a koje obavezno treba pogledati
5. Skidanje knjiga u pdf-u sa interneta, kako na engleskom (najbolji način da se poboljša fond rijeci), tako i na našem jeziku
6. Kuvanje, pranje, čišćenje, sređivanje kuće – što svakako spada u svakodnevnicu
7. I naravno obavezno 30 – 40 minuta vježbanja
Dragan Marinković Maca nam je poručio ” Što da radimo? Radi što misliš da ti prija brate, od bleje do spavanja, od igrica do vođenja ljubavi, samo uživaj doma. Moli se Bogu, j*bo stoku koja hoće da nas zarazi. Preživjećemo. Do pobjede brate!
Molimo vas sve, ostanite kod kuće, slušajte i pratite objave Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. Ovo je bitka u kojoj svi zajedno pobjeđujemo. Pošaljite nam vaše predloge šta da čitamo, šta da gledam…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *