Ekskluzivno iz karantina u Podgorici

U okviru sveobuhvatnih mjera za prevenciju importacije i sprečavanje daljeg širenja virusa KOVID–19, Vlada je na prijedlog Ministarstva zdravlja donijela Odluku da jedan od objekata karantina u Crnoj Gori bude i Novi studentski dom u Podgorici.

U okviru sveobuhvatnih mjera za prevenciju importacije i sprečavanje daljeg širenja virusa KOVID–19, Vlada je na prijedlog Ministarstva zdravlja donijela Odluku da jedan od objekata za smještaj lica u karantinu bude i Novi studentski dom u Podgorici.
U nastavku vam donosimo ekskluzivne fotografije objekta u Podgorici.
Lica koja se nalaze u karantinu smještena su u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, koje imaju radijator i klimu, komplet posteljinu…

U hodnicima se odmah pored vrata nalaze stolice na kojima se osobama u karantinu ostavlja hrana. Na hodnicima nema zadržavanja osim licima koji imaju posebnu dozvolu.
Ljudi u karantinu imaju tri obroka ( doručak, ručak i večeru, uz mogućnost repete )  uz 10 dnevnih posluženja vodom, kafom ( obična i nes kafa ) i onih namirnica koje im donosi porodica. Sve sobe su opremljene frižiderom, kafe kuvalom, kartonskim čašama, crnim i bijelim šećerom.

U sobama imaju svu potrebnu hemiju za ličnu higijenu : kupke, tečni sapun, obični sapun, antiseptik sredstva, četkice za zube, kaladont, ubruse, toalet papir…
 
Što se tiče hrane, za one koji imaju određenje potreba za posebnom ishranom obezbijeđene su im vegetarijanske, bezglutenske kao i posna namirnice.  Ovo je dio večere za nedelju 22/03/2020.godine.
Posna večera : Pasta sa tunjevinom, marcipan kolač, krastavac salata, hleb, voda
Mrsna večera : pilav sa piletinom, hleb, krastavac salata, lenja pita, voda
Kapacitet ovog objekta je 460 lica, a trenutno u njemu boravi oko 220.
Objekat karantina kao i sve ostale iste namjene čuvaju pripadnici Vojske Crne Gore. 
Vlada je za potrebe karantina odredila dosadašnji prostor Regionalne škole državne uprave (RESPA) kod Danilovgrada, prostor nekadašnje kasarne Zoganj kod Ulcinja, objekti Policijske akademije u Danilovgradu, Novi studenstki dom u Podgorici, Institut dr. Simo Milošević u Igalu…

Vlada je takođe pozvala sve Opštine u državi da odrede objekte koji bi bili spremni za potrebe karantina.  Za sada su to Hotel “Bečići” u Budvi, odmaralište “Kruševac” u Tivtu, Hotel “Kamelija” i Sportski centar “Igalo” u Herceg Novom i u Ski centru Vučje kod Nikšića.U karantinima su na 14 dana smještene osobe koje su bile ili se sumnja da su bile u kontaktu s oboljelima od korona virusa.

Još jednom apelujemo na sve da pratite upustva nadležnih i da ostanete doma.

Ž.M.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *