Podgorica : PETI DZADA FILM FEST

Džada Film Fest je prava prilika da osjetite dobru energiju, da se “nadišete” umjetnosti i da u njoj uživate. Želimo vam da sa nama maštate i dijelite posebne trenutke uz filmska ostvarenja koja vam nudimo.

Peto izdanje Džada Film Fest-a i prvi Međunarodni festival debitantskog igranog filma u Crnoj Gori biće održani ove godine od 10. do 16. juna, u Podgorici.
Džada Film Fest, ove godine u prestižnom društvu EFFE festivala (Europe For Festivals Festivals for Europe) i u ruhu Prvog međunarodnog festivala debitantskog igranog filma u Crnoj Gori, pružiće priliku domaćim autorima, kao i autorima širom svijeta, da predstave svoje debitantske filmove i osvoje nagrade za Najbolji debitantski igrani film i Najboljeg reditelja, saopštili su organizatori.
Peto izdanje Džade donosi nekoliko novina i ima za cilj da pruži priliku mladim crnogorskim autorima da se predstave svojoj publici, ali i da razmijene svoja filmska iskustva sa nekim od velikih imena iz svijeta filma. Tako će u okviru ovogodišnjeg dijela programa ‘,,Master of Cinema” svi ljubitelji filma, a posebno studenti dramskih umjetnosti, biti u prilici da razmijene ideje, u društvu uvaženih reditelja, filmskih kritičara i producenata.

Džada Film Fest iskustvo započelo je 2015. godine, kada su na velikom platnu prikazani veliki filmski klasici, koji su privukli više od 7.000 posjetilaca. Prvo izdanje donosi i prvu nagradu za najbolji turistički događaj u Podgorici. Naredne godine Džada nastavlja da privlači brojnu publiku, među kojom je bio i veliki broj stranaca.
Na trećem izdanju publika je imala priliku da uživa u sedam velikih evropskih filmova, kao i upratećem programu u kojem je učestvovalo 44 umjetnika iz Crne Gore. Te godine Džadu je otvorio počasni gost festivala, koji je stigao iz Hrvatske, režiser Vinko Brešan, svojim filmom ,,Kako je počeo rat na mom otoku”.
Brojnost publike i dobre kritike učvrstili su želju organizatora da nastave da unapređuju koncept novim sadržajima jer kada se govori o Džada Film Fest-u, film je samo dio priče.
Tokom 2018. godine uveden je Džada Junior program kojim je predstavljena ljepota filmske magije najmlađima. Džada je otvorila sezonu zelenih festivala u Crnoj Gori, filmovi su projektovani pomoću sistema solarnih ćelija, a organizatori su u saradnji sa UNDP-om i JP ,,Zelenilo” posadili šest stabala lipe na Starom aerodromu. Tokom sedam dana festival je posjetilo više od 8.000 posjetilaca.
Godine 2019. Džada obilježava mini jubilej, 5 godina postojanja i uvodi takmičarski dio programa: Prvi međunarodni festival debitantskog igranog filma u Crnoj Gori.

Takmičarski dio :

Ponedjeljak

10.06.2019.godine

Ulica Svetozara Markovića

21:00 h

Film : GRANICE KIŠE 

Reditelji : Vlastimir Sudar, Nikola Mijović

Uloge : Kristina Stevović, Vahidin Prelić, Robert Buda.

Utorak

11.06.2019.godine

19:00 h

Film : MESO

Reditelj: Saša Hajduković

Uloge : Igor Đorđević , Nikola Pejaković, Vuk Kostić

Srijeda :

19:00 h

Film : ISKRA

Reditelj : Gojko Berkuljan

Uloge : Mirko Vlahović, Mladen Nelević, Jelena Simić

Četvrtak 

13.06.2019

Film : NESAVRŠENO DOBA

Reditelj : Ulisse Lendaro

Uloge :Marina Occhionero

Paola Calliari

Petak:

14.06.2019

21:00

Film : OSMI POVJERENIK

Reditelj : Ivan Salaj

Uloge : Nadia Cvitanović, Iva Mihalić, Ivo Grgurević

Subota:

15.06.2019

Film : ONO ŠTO OSTAJE

Reditelj : Jesus Serna i Lukas Parnes

Uloge : Rodrigo Garcia Olza, Amparo F.Baguena

Nedjelja

16.06.2019

Film : BALKAN NOIR

Reditelj : Dražen Kuljanin

Uloge : Disa Ostrand, Johannes Bah

Prikazivanje takmičarskih filmova je na lokaciji : Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” u periodu od 19 do 21h, osim filma koji otvara festival “Granice kiše” koji se prikazuje u ulici Svetozara Markovića.

 Revijalni dio :

Utorak, 11.jun

Ul. Velimira Terzića, Blok 5

20:30 – 21:00 – Marija Božović Trio

21:00 – Film : 7 i po

Srijeda, 12.jun

Ul. Moskovska – Dječiji park

20:00 – 20:30 program za djecu

Double L – Škola stranih jezika

Just do it – plesna škola

Akademija plesa

21:00 – Film : Štrumpfovi – Izgubljeno selo

Četvrtak, 13.jun

City kvart

Film : BETINO PUTOVANJE

Petak, 14.jun

Ul. 27.marta – Zabjelo

20:00 – 21:00 DJ SHAR

21:00 – Film : MRŽNJA

Subota, 15.jun

Moskovska ulica

20:30 – 21:00 – Dodjela nagrada

21:00 – Film : ŠTO JE MUŠKARAC BEZ BRKOVA

Nedjelja, 16.jun

Trg Nezavisnosti

20:30 – 21:00 – Ceremonija zatvaranja

21:00 – Film : CINEMA PARADISO

 

Za sve informacije i program posjetite sajt : www.dzadafilmfest.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *