Pješačka tura Radovići- Žanjice

Povodom obilježavanja Dana opština Herceg Novi (28. oktobar) i Tivat (21. novembar), Turističke organizacije ovih opština u subotu 04.11.2023. godine organizuju pješačku turu na poluostrvu Luštica

Povodom obilježavanja Dana opština Herceg Novi (28. oktobar) i Tivat (21. novembar), Turističke organizacije ovih opština u subotu 04.11.2023. godine organizuju pješačku turu na poluostrvu Luštica, koje je administrativno podijeljeno na dvije opštine. Cilj organizovanja ove ture jeste da se predstave prirodne ljepote poluostrva Luštice koja je svojim položajem okrenuta prema Bokokotorskom zalivu kao i otvorenom moru.

Pješačka tura je namijenjena svim ljubiteljima prirode i aktivnog odmora, a obuhvata planinarsko – pješačku transverzalu Radovići – plaža Žanjice. Staza, ukupne dužine od oko 12 km, kategorisana je kao laka, ali zbog svoje ukupne dužine, preporučuje se osobama koji su u malo boljoj fizičkoj kondiciji. Staza prolazi kroz krtoljska i luštička sela Radovići, Gošići, Babunci, Eraci, Tići i završava se na plaži Žanjic. Po završetku pješačenja, za one najhrabrije, planirano je kupanje na plaži Žanjice (na sopstvenu odgovornost).

Turističke organinizacije Herceg Novog i Tivat su za one koji nemaju mogućnost dolaska sopstvenim vozilom organizovale prevoz do početka staze u Radovićima, kod Doma kulture.

Program i plan pješačke rute Radovići – plaža Žanjic:

7:45 – 8:00 – Okupljanje u Herceg Novom kod autobuskog stajališta na Dubravi

8:00 – Polazak iz Herceg Novog

8:45 – 9:00 – Okupljanje kod autobuskog stajališta ispred Opštine Tivat

9:00 – Polazak iz Tivta

9:30 – Okupljanje i polazak iz Radovića, ispred Doma kulture

12:30 – 15:00 – Dolazak na Žanjice, odmor i kupanje za najhrabrije

15:00 – 15:30 – Plaža Mirište – Okupljanje grupe i povratak autobusom za Radoviće, Tivat i Herceg Novi

Zbog ograničenog broja mjesta u autobusu, prijava za pješačku turu je obavezna, a prijavu možete obaviti svakog radnog dana od 8 – 15 h, najkasnije do četvrtka, 02. novembra u 15 h na brojeve telefona: 067 344 429 (TO Tivat) i 067 099 942 (TO Herceg Novi).

NAPOMENA: Preporučujemo adekvatnu opremu za obilazak ove rute, odnosno prikladnu obuću i odjeću, a zbog zahtjevnosti i dužine trase, osobama koje nisu u fizičkoj kondiciji ne preporučuje se izletnička šetnja predviđenom trasom. Organizator je obezbjedio profesionalne vodiče koji će pratiti grupu, a ustaljena je praksa da, iako se radi o lakoj stazi, učesnici prihvataju učešće na sopstvenu odgovornost. U slučaju lošeg vremena tura će se organizovati u nekom drugom terminu, a javnost će biti obavještena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *