Ocean Lava Montenegro 2019.- IV medjunarodna triatlon trka

Plivanje u akvatorijumu Kotorskog zaliva, vožnja bicikla na dionici Kotor – Kamenari i trčanje duž cijele Dobrotske obale u Kotoru sasvim je dovoljan razlog da pratite ovo zanimljivo takmičenje koje se po četvrti put organizuje u Kotoru

U nedjelju 12. maja 2019.  sa početkom od 7 sati u organizaciji Triatlon kluba Multisport  akademija Mayer u Kotoru biti održano četvrto izdanje međunarodne  triatlon trke Ocean Lava Montenegro, u okviru Ocean Lava serije  takmičenja koja se održavaju u 15 zemalja svijeta.Ova triatlon trka u dugoj distanci „half Ironman“ obuhvata 1,9 km  plivanja, 90km biciklizma i 21km trčanja.

Potvrđen je dolazak više od 600 triatlonaca iz 40 zemalja što  predstavlja sjajnu priliku za promociju Kotora, Bokokotorskog zaliva i  države kao turističke i sportske destinacije.
S obzirom da će se sve discipline održati na izuzetno atraktivnim  lokacijama: plivanje u akvatorijumu Kotorskog zaliva, vožnja bicikla  na dionici Kotor – Kamenari i trčanje duž cijele Dobrotske obale u  Kotoru očekujemo i veliki broj medija koji će na svoj način dati  doprinos ovom sportskom događaju.

Svečano otvaranje zakazano je za petak, 10.maja od 20 sati, u subotu je  na program dječja trka  za koju  se prijavilo preko 500 dječaka i djevojčica,  dok u nedjelju očekujemo  da se u ciljnoj ravnini pobjednik takmičenja pojavi nešto prije 11  sati. Očekuje se i učešće više od 250 volontera koji će biti podrška  takmičarima i organizatorima.

Totalna obustava saobraćaja zbog IV međunarodne triatlon trke Ocean Lava Montenegro, u nedjelju 12. maja biće na sljedećim dionicama:

– magistralni put M-2 dionica Kotor – Sv. Stasije od 7:20h do 8:20h i od 9:40h do 12:10h
– magistralni put M-2 dionica Sv. Stasije – Kamenari od 7:30h do 11:00h
– magistralni put Vilusi-Grahovo-Lipci prikljucenje u Lipcima od 7:45h do 11:00h
– obustava saobraćaja na priobalnom putu (“Donji put”) od Otvorenog bazena u Dobroti do prodavnice “Aroma” od 07h-15h
– obustava saobraćaja na priobalnom putu (“Donji put”) od prodavnice “Aroma” u Dobroti do “Kavalina”  od 08:45h- 15:00h

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *