Njezvanovine preporuke

Možete je voljeti ili ne, možda vas uspije nasmijati ili ne uspije , ali ova mlada nikšićanka sa Čeva ravna gnijezda junačka, već par godina je prava multimedijalna zvijezda u Crnoj Gori, a kako vrijeme odmiče njena popularnost raste i u regionu.

Znamo je sa instagram objava gdje je na jedan sarkastičan  i ironičan način  predstavlja crnogorsku svakodnevnicu . Znamo je i sa radija talasa, a imala je i svoju autorsku televizijsku emisiju. Mi nećemo razgovarati o internetu, instagramu, facebook-u, ljubavima, Tolstoju i Njegošu, već pričamo o prirodi i Crnoj Gori.

Iako je Nikšićanka po rođenju, ona već 30ak godina živi u Podgorici, pa smo je pitali  gdje voli i kako da provodi svoje slobodno vrijeme.

Da ste me pitali gdje u Nikšić da nekoga pošaljem ne bi znala u stvari ima tu par lokacija po gradu, a nisam nešto bolja ni sa preporukama u Podgorici. Ipak ono što svako treba da vidi kad dođe u Glavni grad su svakako prelijepi parkovi – meni je lično najljepši park kod dvorca na Kruševcu, to obavezno da vide prije no što neko ne posječe divna stabla i sagradi zgrade jer ima taj neki trend toga kod nas.  Onda recimo lijepi su i vodopadi Cijevne tu isto može jednog dana da neko dođe na ideju da sagradi nešto , Momiška na Morači, brdo Gorica, mada ko voli divljinu i avanturu moja preporuka je Bukumirsko jezero. Isto tako kad pođete u prirodu nemojte bacati smeće po istoj jer neće doć medo da to pokupi no će to tu godinama da trune.I iskoristite dok ste na vrijeme da to sve obiđete, možda bude kasno jednog dana.

Imate li neki svoj omiljeni kutak u gradu koji čuvate samo za sebe?

Imam i ako bi vam rekla koji je ne bi bio više samo moj. Da vam napišem pa pročita neko i to mi betonira i sagradi kakvu malu zgradu od 10-15 spratova. Nećemo!

A neka preporuka van Podgorice – što da vide, gdje da pođu ?

Svaki grad ima nešto svoje, svoju kulturu i svoju ljepotu. Gdje god da pođu neće pogriješiti. Neka samo izbjegavaju Adu ljeti jer je tada svima IN pa je non stop puna, neka izbjegavaju Žabljak zimi jer je pun šminke, sve u svemu  neka uđu na instagram i vide đe se narod najviše taguje tu neka idu ali neka paze da se i oni taguju , ali isto neka mjesta moraju pod obavezno da posjete : Boku kotorsku i Cetinje. Mada je meni i Žabljak i ljeti lijep. Šetnje oko Crnoj jezera, lijepo se i popet na Ćurioc ko to voli jel.

Nacionalni specijaliteti – vaša preporuka?

Treba sve probat, od priganica, sireva, dzemova, mesa, rakija, vina… Samo treba bit umjeren u hrani i piću, mada kad su naša jela u pitanju to je baš teško.  

 

Fotografije : Instagram 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *