Kupalište Boka u novom ruhu za radost Novljana

Novljani napokon dočekali sanaciju omiljene plaže – nekadašnja plaža Hotela BOKA u novom izdanju

Radovi na rekonstrukciji lokaliteta “Bijela vila”, jednog od najpopularnihih kupališta uz šetališta Pet Danca u samom centru Herceg Novog, danas su u potpunosti zavšeni. Nekadašnje kupalište park hotela Boka danas je zasijalo novim izgledom.

Za ovaj posao Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore angažovalo je kompaniju “Đokić group” iz Bara, a kompletani radovi su završeni za manje od mjesec dana.

“Kako je bilo predviđeno tenderskom dokumentacijom, na prostoru od oko 1.000 kvadrata, sanirana je metalna ograda na ulazu u plažu, otvorene rupe na kabinama za presvlačenje, ofarbana drvenarija, izvršeno krečenje objekta, a potom izvedni radovi šalovanja, armiranja i betoniranja odlomljenog ugaonog ivičnog betona na dva mjesta”, saopšteno je iz JP za upravljanje morskim dobrom, koje je za ovaj posao izdvojilo 30.000 eura.

Osim kupališta, lokalitet “Bijela vila” može biti namjenjen i za postavljanje info punkta Turističke organizacije Herceg Novi ili drugih turističkih sadržaja za vrijeme ljetnje sezone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *