Istraživanje : Najbolje i najgore avio kompanije

Avio-kompanija Rajaner izglasana je za najgoreg avio-prevoznika šestu godinu zaredom od britanskih turista.

Avio-kompanija Rajaner izglasana je za najgoreg avio-prevoznika šestu godinu zaredom od strane britanskih turista.

Rezultati istraživanja koje je sproveo britanski veb-sajt Which i u kojem je učestvovao 7.901 čitalac pokazuju da je Rajaner ponovo proglašen najgorom avio-kompanijom na svijetu ponajviše zbog lošeg sistema ukrcavanja, sjedišta, hrane, pića, ali i enterijera kabine. Tako je Rajaner dobio samo dvije zvijezdice, odnosno samo 40% glasova.

Broj jedan rangirana avio-kompanija na kratkim relacijama je mali avio prevoznik  Channel Islands Aurigny, koji posluje sa samo devet aviona , dok je najtraženiji operater na duge relacije Singapore Airlines. Njegova impresivna ocjena od 85 posto najviša je u obje kategorije.

Ryanair je uništio planove odmora za hiljade  ljudi 2018. godine otkazivanjem letova, a zatim odbio platiti naknadu za svoje putnike – što je dovelo do toga da je Uprava za civilno vazduhoplovstvo preuzela akcije prinudne naplate.

Druga imena na dnu ljestvice na kratkim relacijama su British Airways, koji je na petom mjestu s posljednjim rezultatom od 56 posto (u odnosu na 52 posto prošle godine), Vueling Airlines (54 posto), Wizz Air (54). posto) i Thomas Cook Airlines (52 posto), koji leži drugi od dna.

Wizz i Veuling dijele dvije zvjezdice za usluge kupcima s Ryanairom.

EasyJet uspijeva postići bolji rezultat od oba Ryanaira i BA-a, i dolazi na sredinu ljestvice sa 63 posto – dovodeći mušterije od A do B bez previše drame za malo novca.

Ostatak prvih pet među njima čine Swiss Airlines (80 posto), Jet2 (75 posto), norveški (73 posto), a na petom mjestu KLM sa 72 posto.

No, Aurigny Air Service ih sve nadmašuje s ukupnom ocjenom od 81 posto. Dobiva pet zvjezdica za ukrcaj, kabinu i usluge za korisnike.

U kategoriji duge relacije Singapore Airlines je jasan pobjednik, iako je još uvijek vrijedno pažnje na drugom mjestu Emiratesa od 81 posto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *