GRAND TURISMO ADRIATICA 2022

Crna Gora je i ove godina upisana na listu zemalja kroz koje će proći najbrži karavan hedonista koji uživaju u brzim i skupocjenim vozilima, luskuznim hotelima i savršenoj hrani.

Crna Gora je i ove godina upisana na listu zemalja kroz koje će proći najbrži karavan hedonista koji uživaju u brzim i skupocjenim vozilima, luskuznim hotelima i savršenoj hrani.

Ovogodišnja avntura  GRAND TURISMO ADRIATICA počela je u Opatiji 07.maja, pa su se gradovi i putevi sami nizali do Crne Gore.

Najbrži karavan je stigao u Crnu Goru 11.maja. Sva ta skupocjena vozila zagolicala su dušu svih onih koji su ih vidjeli putem do Porto Montenegra. Gosti iz Švedske, Litvanije, Njemačke, Finske, Norveške, Danske, Češke, Austrije, Poljske, Singapura, Švajcarske i Holandije sa svojim skupocjenim vozilima, prenoćili su u Regent hotelu, a onda 12.maja nastavili ka Budvi gdje su vozila parkirana ispred starog grada, da bi 13. maja karavan stigao u Podgoricu a kasnije nastavio za Nikšić i dalje nastavio za Bosnu i Hercegovinu.

Ne moramo reći da su danas ulicama Budve, Podgorice i NIkšića sve oči bile uprte u ova skupocjena vozila. A koliko skupocjena pitate se? Pa recimo da Ferrari 458 Speciale Aperta kojeg je vozila posada iz Holandije košta nekih 400,000 dolara, a tu su bili još i McLaren 650s, Ferrari F430 Spider, Mercedes-AMG GTR, Lexus LC 500 Cab Regatta, Lamborghini Huracan Evo Spyder, Lamborghini Performante i mnogi drugi…

Poslednji boravak ove ekspedicije je bio 2019.godine kada se većina učesnika žalila na stanje puteva i bilo ih je strah da li će ošteti svoja vozila, ove godine koliko smo mogli da primjetimo nije bilo tog straha već su bili zadovoljni putevima i gostoprimstvom. Učešće u ovoj turi koštalo je 6500 dolara po posadi, a ukoliko neko želi da učestvuje u ovoj priči mogao je i da rentira neko od skupocjenih vozila preko oficijalnog sajta www.grandturismoevents.com

Naredna njihova avantura je Grand Turismo Nurburgring a potom i Grand Turismo Riviera, pa sve tako do kraja godine. Ono što je zanimljivo je to da su sve ture već popunjene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *