FEŠTA NAD FEŠTAMA “BOKEŠKA NOĆ” 19.AVGUSTA UZ TONIJA CETINSKOG

Tradiocionalna Fešta nad feštama – BOKEŠKA NOĆ, koja od 2014.g ima status nematerijalnog kulturnog dobra od nacionalnog značaja, održaće se 19. avgusta sa početkom u 21 sat.
U akvatorijumu kotorskog zaliva u tri đira predstaviće se maštovito urađene kreacije, djela kotorskih meštara.

Konvoj će najaviti Jedriličarski klub „Lahor“, a najbolje barke će nagraditi stručni žiri.
Prema najavama, Bokeškoj noći prisustvovaće nekoliko hiljada posjetilaca.
Po ovoj manifestaciji grad Kotor postao je prepoznatljiv i van granica Crne Gore, a tome uveliko doprinose kreativnost i vedar duh žitelja grada.


Bokeška noć je jedna vrsta maskenbala na moru u kome učestvuju maštovito dekorisane barke i u akvatorijumu Kotorskog zaliva predstavljaju se publici i žiriju u tri đira.
Zadatak učesnika Bokeljske noći je da što bolje, ljepše i originalnije ukrase svoju barku ili brodić kako bi prilikom defilea posjetiocima poslali određenu poruku. Najljepše ukrašena barka dobija novčanu nagradu. Nakon proglašenja najboljih, slijedi veličanstveni vatromet, a fešta će se nastaviti po pjacama i pjacetama u Starom gradu.

Na trgu od oružja nastupiće Toni Cetinski.

Organizator je Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj je Opština Kotor.

Medijski sponzori su RTCG; Radio Kotor, Radio Dux, Share Montenegro, Travel Montenegro, Feral Bar, Culture corner, Radio Elmag, Mag i El.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *