Doček Nove 2023.godine na gradskim trgovima

Svake godine nas muči isto pitanje –  gdje dočekati Novu godinu? 

 Doček Nove godine je jedno od, ako ne i najpopularnije veče u cijeloj godini od kojeg svi imamo neka velika očekivanja. Nekad se to planira mjesecima unaprijed, traže se hoteli sa najboljom ponudom, traže se neke jeftinije destinacije širom Evrope, a   imamo i tu opciju dočeka na gradskim trgovima u Crnoj Gori.

Svake godine nas muči isto pitanje –  gdje dočekati Novu godinu? 

Doček Nove godine je jedno od, ako ne i najpopularnije veče u cijeloj godini od kojeg svi imamo neka velika očekivanja. Nekad se to planira mjesecima unaprijed, traže se hoteli sa najboljom ponudom, traže se neke jeftinije destinacije širom Evrope, a   imamo i tu opciju dočeka na gradskim trgovima u Crnoj Gori.

U nastavku teksta donosimo više različitih predloga za doček, kako bi vam pomogli da odlučite na koji način ćete ući u ovu 2023. godinu.

Barski novogodišnji happening

Od 26. decembra do 2. januara, na gradskom trgu Vladimira i Kosare biće upriličen novogodišnji bazar sa kućicama u kojima će izlagati lokalni proizvođači meda, vina i rukotvorina, a atmosferu će dodatno zagrijati DJ nastupi i koncerti. Koncert Harisa Babajića najavljen je za 26. decembar, a dan kasnije posjetioce očekuje nastup kantautora Nemanje Bogićevića. Nastup Tee Šufte je zakazan za 28. decembar, dok je 29. decembar rezervisan za nastup Padrino Benda. Dječija Nova godina obradovaće najmlađe sugrađane i turiste 30. decembra, a u večernjim satima nastupiće Akademia bend, Andrea Demirović i Knez. Posljednji dan 2022. na barskom trgu počeće obilježavanjem Dječije Nove godine u 12 časova, dok će glavnu proslavu obilježiti nastupi bosanske grupe Rok ko fol i zvijezde večeri Sare Jo. Repriza Nove godine počeće uz zvuke barske grupe Grim, nakon kojih će nastupiti “Van Gogh”.

Ulcinj – Sweet December

Novi sjaj Ulcinja i sjajna uvertira pred novogodišnje praznike u najjužnijem crnogorskom gradu!

Goste će zabavljati renomirani muzičari koji će “hladni decembar” učiniti slatkim i nezaboravnim.  Program traje do 9.januara a između ostalih tu su Sergej Ćetković, brojni DJ, Edis Agić, Bojan Delić, a sam doček Nove 2023.godine je rezervisan za DJ izvođače.

Nova godina u Budvi

Budva i dalje dominira što se tiče spiska izvođača za doček i praznike,a u najluđoj noći atmosferu će najprije  zagrijati beogradska umjetnica Ana Đurić – Konstrakta, posle koje je planiran nastup najtraženijeg bosansko-hercegovačkog benda “Dubioza kolektiva”, da bi pola sata prije ponoći na binu izašao Zlatan Stipišić- Džiboni, koji će sve goste uvesti u Novu godinu. Naredni dan, 1. januara će nastupiti Sara Jo, Senidah i Dino Merlin.

Nova godina u Kotoru

Koncert jedne od najvećih legend domaće muzičke zvijezde Zdravka Čolića će se održati na glavnom gradskom trgu, a kao predgrupa nastupiće bokeški sastav “Toć“, a tu su i svakodnevni dnevni događaji.

Tivat

Opština Tivat i Turistička organizacija grada organizuju Novogodišnji program na Pinama.

Glavna zvijezda, sa kojom će Tivćani i gosti ispratiti 2022. i dočekati 2023. godinu je hrvatska pjevačica Indira, ex Colonia, koja će nastupiti 31. decembra od 23 sata.

Kao predgrupa,  od 21 do 22.30 sviraće Perpetuum Mobile Band iz Srbije. Manifestacija će početi dan ranije u 11 sati Dječjim novogodišnjim programom, koji će trajati do 14 sati.

Prvog januara od 12 do 14 sati nastupiće Verica Čuljković, električna violina i DJ Danilo Radusinović iz Podgorice, a u večernjim satima od 21 do 22. 30 tamburaški sastav La Banda iz Novog Sada. Koncert zvijezde večeri Željka Bebeka, legendarnog prvog pjevača Bijelog dugmeta, počinje u 23 sata.

Dan kasnije, druge novogodišnje večeri, od 21 do 23 nastupiće crnogorski muzičar Danijel Alibabić, a od 23 do jedan poslije ponoći DJ Buba, čime se program završava.

 

“Novogodišnja priča u Prijestonici”

Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje predstavilu su program bazara „Novogodišnja priča u Prijestonici”, koji će trajati od 18. decembra ove godine do 8. januara 2023. godine.

Ova zimska manifestacija održava se prvi put u Prijestonici Cetinje, a na Dvorskom trgu postavljene su montažne kućice kako bi posjetioci mogli da uživaju u ukusnoj hrani, napicima i kupovini suvenira i novogodišnjih ukrasa.

Sa željom da  se cetinjanima i gostima iz drugih gradova i regiona po prvi put omogući da u toku praznika imaju dobar provod u Prijestonici Cetinje, u okviru bazara „Novogodišnja priča u Prijestonici” nastupiće najbolji regionalni muzički izvođači: ansambl Toć (20.12.), Ničim izazvan (23.12), Goca Tržan (24.12), Nina Žižić (27.12), Andrea Demirović (28.12), Tina Džankić (30.12.), Hari Mata Hari (08.01.) i mnogi drugi lokalni izvođači i DJ-evi.

Pripremljen je i dječiji program koji će upotpuniti prazničnu ponudu: edukativna radionica Lipska pećina (21.12), dječija predstava “Male tajne porodice Mraz” (24.12.) i “Novogodišnja ljubavna čarolija” (25.12), dječiji program „Božićni kviz“ (08.01.), kao i gotovo svakodnevno druženje sa Deda Mrazom i animatorima.

Od Ulcinja do Boke i Prijestonice gdje god da odete za doček Nove godine sigurni smo da je provod zagarantovan. Uživajte u najluđoj noći…

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *