DISKONEKTUJ SE – DAN ZA DJECU I RODITELJE

Subota je dan za diskonektovanje – Bogat i zanimljiv program manifestacije i ovog puta garantuje dobro provedeno zajedničko vrijeme u prirodi za sve mališane i roditelje.

U subotu, 28. septembra u podgoričkom Dječijem parku Kruševac biće održan, po drugi put zdrav i edukativan piknik za djecu i roditelje „Diskonektuj se“ u organizaciji NVO Dama.
Manifestacija se organizuje u okviru prvog projekta „Maštom obojimo svijet“ i za glavni cilj ima da unaprijedi ponudu zeelenih oaza Podgorice i manišanima omogući kvalitetno provedeno vrijeme u prirodi sa roditeljima i vršnjacima.

Nevladina organizacija Dama osim što je organizator manifestacije, ista će u terminu od 13h do 14h organizovani radionicu koja je novina na našim prostorima pod imenom „Škola lijepih manira“ sa kojom će najaviti novi projekat i početak upisa. Glavni cilj radionice jeste da mališani kroz zabavu i igru nauče čarobna pravila ponašanja koja će im pomoći da prošire vidike na svijet i okrenu se ka pravim vrijednostima života.

Program manifestacije je cjelodnevan i trajaće od 11 do 18h, a podijeljen je u pet cjelina.
Mališani i roditelji koji žele dobiti korisne savjete od stručnih lica koji su bitni za rast i razvoj djeteta moći će da učestvuju u edukativnim radionicama koje su za njih pripremili: logoped Vida Čepič, nutricionista Marijana Grdinić, Pedijatrijska ordinacija Mica i Psihološko savjetovalište Minja.
U kutku EDUKUJ SE! Pripremili smo i veliki broj radionica edukativno-zabavnog karaktera za mališane: „Znanjem do zvijezda“ (Malac Genijalac), „Na krilima mašte i znanja sa kreativcima“ (Mondo kreativo), „Upoznaj svoj grad“ (TOP), „Drugarstvo humanosti i ljubaznosti“, kao i radionicu „Poštujmo i uvažavajm razlike među ljudima“ organizuje Fondacija Budi human. Radionicu za roditelje u okviru ovog kutka pod nazivom „Zajedno-Učimo kroz igru- kako se zabaviti sa djecom, kreativno i lako“ pripremila je Action mama.
Mozgalica je za mališane pripremila radionicu „Otkrivamo sebe“ (NLP za djecu 5-14 godina) kao i za radotelje „Kako da pre(o)živite“ (NLP za roditelje).

Mališani koji uživaju u crtanju, bojenju, vajanju moći će da učestvuju u kutku ZABAVI SE!
U okviru radionica sa djecom će se družiti predstavnici Nevladine organizacije Proces, kreativnog centra Kvikim, Metaphor centar sa radionicom “Vajanjem stvarajmo velika djela”, Mali kreativci “ Dječije maštarije” i Arte saniass sa radionicom pod nazivom “Upoznaj sebe kroz boje”.
Atelje Lunaria za mališane i roditelje je pripremio mnogo iznenađenja, organizovavši akademiju vajanja  “Modelovanje prirodnim materijalima” kao i akademiju crtanja u sklopu koje će biti organizovano takmičenje za roditelje i mališane pod nazivom “Porodični tim”. U okviru spomenutog kutka biće predstavnici kompanija i brendova: Violeta, Nutrino, Monte Minerale, Uriage, Kutak ZASLADI SE! predstaviće Eunoia events “Slatke magije” i “Slatki kutak sa Milenom” u organizaciji Čokočok.

Zabavno-edukativneigre u okvirukutka POKRENI SE! pripremili su: PPU Artić Pinokio I PPU Vini Pu Budva (NTC igrarije), Svici u kosi (“Radionica samopouzdanja” i “Igrarije sa svicima u kosi”), Miraj (Gimnastika uma i tijela), Akademija plesa CG (Zaplešimo zajedno) i Relax kids.
Zabavne igrarije smo prepustili animatorima (Animatori PG).

Kutak ODGOVORNOST I HUMANOST! osmislili su drugari iz OŠ “Branko Božović”, a njima će se pridružiti i mališani iz OŠ ”Oktoih”.
Podne smo rezervisali za zabavni dio programa ZAPLEŠIMO I ZAPJEVAJMO ZAJEDNO! U toku kojeg će se predstaviti najtalentovaniji sugrađani, učenici osnovnih škola. Ulaz za ovaj dio programa će se naplaćivati slanjem poruke broj 1 na 14543.
Takođe, sve spomenute radionice će biti humanitarnog karaktera.
Pomozimo djeci kojoj je pomoć zaista potrebna i njegujmo humanost.

Bogat i zanimljiv program manifestacije i ovog puta garantuje dobro provedeno zajedničko vrijeme u prirodi za sve mališane i roditelje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *