DANKA KOVINIĆ : RIM, MORE, RAŠTAN I PRIGANICE

Naša najbolja teniserka o ljepotama Crne Gore

Danka Kovinić, trenutno 160. teniserka na svijetu u pauzi između dva turnira dok se odmarala u Herceg Novom dala je odgovore na naša zanimljiva pitanja. Nismo puno o tenisu, već o nekim drugim stvarima. Sledeći intervju će biti malo opširniji.

S obzirom da si obišla  cijeli svijet , da li nam možeš izdvojiti jedan grad koji ti je ostao u posebnom sjećanju? 

Bila sam zaista u dosta država i gradova, ali ne mogu reći i da sam ih sve obišla. U većini slučajeva obaveze to nedozvoljavaju. Izabrala bih Rim, grad u koji se iznova zaljubim. Nikad dosta vremena da se sve znamenitosti obiđu.

Znaš li tačan broj gradova ili država gdje si igrala?

Zanimljivo pitanje. Do sada sam brojala koliko imam letova godišnje i to je negdje oko 65 letova, ali za neki naredni intervju biću spremna i na ovo da Vam odgovorim.

Gdje Danka voli da odmara i da puni baterije u pauzama turnira?

Čitav mart sam bila na turnirima, kad sam se vratila rekli su mi treneri da imam slobodno 3 dana. Odmah sam iskoristila priliku za mini odmor kod kuće. Tu se najljepše osjećam i zaista mi prija. Volim našu prirodu, more i ta brda koja okružuju zaliv i daju spektakularan pejzaž.

Koje su to lokacije u Crnoj Gori koje  bi preporučila turistima ( a da nije HN ) ?

Svakako da bih preporučila obilazak primorja posebno Kotora i naših nacionalnih parkova. Sad, za vrijeme mog kratkog odmora iskoristila sam priliku da posjetim Lipsku pećinu, i mogu vam reći da sam se oduševila. To svakako treba biti na listi turista koji posjećuju Crnu Goru.

Živiš u Herceg Novom, koja je tvoja preporuka šta vidjeti I obići u gradu od 1000 skalina?

Sigurno trebaju posjetiti Manastir Savinu. Meni veoma drag jer smo se kao djeca igrali u dvorištu manastira. Zatim prelijep ribarski gradić Rose, stari grad, tvdjave Španjolu, Forte Mare, gradsku luku Škver… Mislim da je za početak ovo dovoljno, jer uz naše skaline potrebna je dobra koncidija obići sva mjesta po kojima je Herceg Novi poznat. 🙂

Koji nacionalni specijalitet voliš ?

Obozavam raštan, to jelo me podsjeća na djetinstvo. Često kad se vratim sa takmičenja čekaju me raštan i priganice, mama zna da se tome uvijek obradujem nakon dugih turneja.

Da li bi više voljela da živiš na moru ili planini i zašto?

Definitivno more. Odrasla sam u Herceg Novom i more je nekako dio mene. Ljudi koji žive svaki dan pored mora nisu svjesni zapravo koja je to privilegija. Mogla bih satima da gledam u more i talase, za mene je to pravo uzivanje.

Gdje bi  povela djevojke iz TOP10 WTA liste po Crnoj Gori u obilazak?

Par mojih prijateljica sa WTA imaju poziv da dođu, tako da ih možemo očekivati. Upoznala bih ih sa ljepotom zaliva, nezaobilazni Perast i Gospu od Škrpjela i druga mjesta na primorju. Sigurno bismo obišle i unutrašnjost naše zemlje, kanjon Tare, Biogradsko jezero, obavezno Njegošev mauzolej. U našom maloj zemlji ima prelijepih mjesta koje jos nisam stigla obići. Na mojoj listi ovog ljeta je avantura kroz kanjon Nevidio, nadam se da ću imati dovoljno vremena.
LIČNA KARTA : 
Danka Kovinić
Mjesto i datum rođenja : Cetinje, 18.novembar 1994.godine
Profi igračica od : 2010.godine
Najbolja pozicija na WTA listi : 46. pozicija
Danki želimo puno uspjeha u daljoj karijeri, puno pobjeda i osvojenih turnira širom svijeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *