U SUSRET ČETVRTOM WILD BEAUTY ART FESTIVALU OD KLASIKE DO BRODVEJA!

Četvrti Wild Beauty Art festival održaće se na različitim lokacijama Žabljaka, Durmitora i Crnog jezera od 10.jula do 15.avgusta.

Četvrti Wild Beauty Art festival održaće se na različitim lokacijama Žabljaka, Durmitora i Crnog jezera od 10.jula do 15.avgusta.

Cilj festivala je brendiranje Crne Gore, posebno sjevera, kao destinacije koja nudi mnogo više od neosporne divlje ljepote prirode, kao i da promoviše crnogorske umjetnike, koji su i ove godine najbrojniji učesnici programa.

Festival će 10.jula otvoriti Crnogorski orkestar mladih, pod vođstvom violiniste Igora Pejovića i sa gošćom solistkinjom, sopranistkinjom Emilijom Minić. U nastavku festivala tokom glavnog programa publika će pratiti operu za djecu, uživati u pravom pikniku uz koncert multimedijalnog orkestra Muzikon iz Beograda, kao i u defileu Gradske muzike Kotor, koja proslavlja 180 godina postojanja. Emotivni pijanistički koncert “Matija svira Arsena” uz specijalnu gošću Marijanu Zlopašu podsjetiće nas na vanvremenske hitove jugoslovenskog kantautora Arsena Dedića, dok će nas prestižni ženski hor Collegium Musicum podsjetiti da je glas najljepši instrument. Pretposljednji u glavnom programu je “Brodvej na Durmitoru”, senzacija sama po sebi, nesvakidašnji prizor za sjever države, predstava “Balkan bordello”, koja će biti izvođena na engleskom jeziku, a prisutnima će biti obezbijeđen prevod na led ekranima. Svečano zatvaranje biće u znaku proslavljenog crnogorskog gitariste Miloša Karadaglića, koji je za publiku festivala pripremio kompozicije sa kojima je nastupao na najprestižnijim svjetskim scenama- kazala je menadžerka komunikacija festivala Milena Đergović.

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je glavni pokrovitelj manifestacije za koju je izdvojeno 80 hiljada eura.

“Očekujemo da će ova manifestacija u prelijepom ambijentu Nacionalnog parka Durmitor privući veliki broj turista, donijeti finansijske benefite i dodatno promovisati Žabljak kao turističku destinaciju. To je ujedno dio napora ove Vlade da bogatijom ponudom i razvojem kulturnog turizma stavi akcenat na sveukupan razvoj sjevera države“, kazao je na predstavljanju festivala ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Prisutnima se obratio i Branko Mitrović, izvršni direktor kompanije One Crna Gora koja je generalni sponzor manifestacije:

“Kao društveno odgovorna kompanija podržavamo projekte koji doprinose afirmaciji kulturnog imidža zemlje, a organizacijom ovakvih manifestacija na najljepši način se promovišu izuzetna prirodna i kulturna bogatstva Crne Gore”, kazao je Mitrović.

Direktorica Turističke organizacije Žabljaka Vanja Krgović Šarović kazala je da festival WBA ima veliki uticaj na kreiranje imidža Žabljaka kao turističke destinacije.

„Od prvog organizovanja WBA prošlo je četiri godine i sada možemo reći da imamo umjetnički događaj po kome je Žabljak prepoznat, ne samo na lokalnom i nacionalnom nivou, već kod turista i učesnika van granica Crne Gore. Ove godine turistička ponuda Žabljaka biće značajno obogaćena novim kvalitetnijim kulturnim sadržajem“.

Partneri na projektu WBA festivala su i opština Žabljak, TO Žabljak, Kulturni centar Žabljak i Nacionalni Parkovi Crne Gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *