Svijet : Večera u vazduhu

Da li možete zamisliti večeru iznad Budve ili Kotora na platformi koju drži kran, na 50 metara visine?
U nekim svjetskim gradovima je to moguće

Obično se oduševimo kad se otvori neki novi restoran u gradu koji ima nešto što drugi nemaju, pa makar se radilo i o stablima masline unutar restorana ili je narod oduševljen  nekim novim jelom, ili je to možda serviranje hrane u tiganje ili šerpice…  Ono što vam u nastavku predstavljamo je nešto što bi definitivno promjenilo takvu sliku i takav način razmišljanja u Crnoj Gori.

Postoji nekoliko stvarno bizarnih restorana na svijetu koji imaju veoma neobične lokacije. Popis najluđih restorana na planeti uvijek započinje  s “Večerom na nebu” ( Dinner in the sky ), restoranu sa sjedištem u Briselu  gdje  22 gosta na platformi koja se nalazi na visini od 50 metara iznad parka  Cinquantenaire uživaju ​​u spektakularnom pogledu na belgijsku prijestonicu i vrhunsku hranu. Za vas kuvaju neki od vodećih svjetskih kuvara. Cijena večere po osobi je oko 500 eura. Mjesta se rezervišu preko sajta.

U maju 2006. godine organizacija Hakuna Matata i The Fun Group – firma specijalizovana za instalaciju i postavljanje zabavnih parkova i kranova, ostvarili su jedan san, leteći trpezarijski sto sa stolicama, koji se danas promoviše kao Dinner in the skyZa nepovjerovati, ali u pitanju je užitak rezervisan za sve gurmane, ali i ljubitelje adrenalina. Večera pod vedrim nebom, u vazduhu, na visini preko 50 metara, savršena za avanturiste, kuvara i dva hrabra konobara koja će ih usluživati.

Koncept restorana podrazumjeva kran sa specijalno dizajniranim i pričvršćenim stolovima i stolicama, za maksimum 22 osobe. Ovaj modernistički, mini ugostiteljski objekat se diže kranom, poput lifta, na 45-50 metara visoko u vazduh, zajedno sa svim onim što je potrebno za uživanje na ovoj plutajućoj ekstravagantnoj večeri. Pored kuvara i kelnera, angažovani su i animatori, a uslov da se nađete ” na nebu” je da ste hrabri, viši od 1,50 m i spremni da odvojite veću sumu novca. Kada poželite da siđete ili da odete do toaleta, dovoljno je da obavestite konobara i za manje od minut kran će vas spustiti na zemlju.

Kako već postoji 12 godina  “Večera u vazduhu” predstavljena je u još nekih 40 svjetskih gradova ( Sidnej, Melburn,  Nju Delhi, Dubai, Kejp Taunu, Las Vegasu, Otava , Tokio,   Meksiko siti ,Monako, Pariz, Rim, Beogradu ), uvjek birajući najljepše lokacije. Restoran je trenutno instaliran u Maleziji – Kuala Lumpuru i tamo je do 31.decembra 2018.godine.

Večera traje 90 minuta, morate biti visoki minimum 150cm, djeci je zabranjen boravak, ne smijete da kasnite, unaprijed je poznat jelovnik pa tako ako se vegan, vegetarijanac, intolerantni na mlijeko i nešto drugo pogledajte na zvaničnom sajtu što je u ponudi.

Kako smo poznati kao neko ko prati svjetske trendove, nadamo se da će se ovaj restoran uskoro pojaviti i u Crnoj Gori. Recimo iznad Kotora, Budve ili nekog drugog turističkog grada.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *