PROGRAM 51. PRAZNIKA MIMOZE

Praznik mimoze će početi 14. februara 2020. godine, a muzičke zvijezde koje će obilježiti otvaranje i zatvaranje najstarijeg hercegnovskog festivala su Lepa Brena i Željko Joksimović.

Praznik mimoze je tradicionalna manifestacija u slavu cvijeća – cvijeta mimoze. Jedna od najznačajnijih turističko – propagandnih manifestacija na našim prostorima, koja se održava skoro pet decenija. Osnovali su je 1969. godine Turistički savez Boke Kotorske i Skupština opštine Herceg Novi. U okviru Festivala, odvija se veliki broj turističkih, zabavnih, kulturnih, sportskih programa. Najatraktivniji su Maskenbali za djecu i odrasle, Fešta od mimoze, ribe i vina duž hercegnovske rivijere, Međunarodna izložba cvijeća, koncerti na gradskim trgovima, razna sportska takmičenja i dr. Praznik mimoze je prerastao u kompleksnu turističku i kulturnu manifestaciju sa mnoštvom posjetilaca iz cijelog  regiona. Izvršni producent i organizator Praznika mimoze je JUK Herceg fest.

Praznik mimoze će početi 14. februara 2020. godine, a muzičke zvijezde koje će obilježiti otvaranje i zatvaranje najstarijeg hercegnovskog festivala su Lepa Brena i Željko Joksimović.

Tokom četiri vikenda ispunjena bogatim programima 51. Praznik mimoze će prema najavama okupiti u Herceg Novom veliki broj ljubitelja dobrog provoda tokom zime na moru.

Prvi vikend “Mimoza za dobra stara vremena” počinje velikim konceromt na otvaranju 51. Praznika mimoze koji je zakazan za 14. februar, kada će na platou ispred hotela ”Igalo” nastupiti jedna odnajvećih regionalnih muzičkih zvijezda Lepa Brena. Dan kasnije, u subotu 15. februara održaće se tradicionalna Fešta od mimoze, ribe i vina na hercegnovskoj rivijeri.

Uslijediće mjesec bogat raznovrsnim programima, tokom kojeg će Herceg Novi svakog vikenda bitimjesto za spektakl – Petar Grašo će nastupiti 21. februara, Vlado Georgijev 29., Aco Pejović 07.marta, a na zatvaranju 14. marta očekuju nas Međunarodna karnevalska povorka i koncert Željka Joksimovića.

Tu su i koncetri tribute bendova zakazani za 27. i 28. februar u Parku Boka.Pored koncerata na otvorenom, vikendima će na programu biti maskenbali na kojima će nastupati poznata muzička imena. Večeri pod maskama planirane su 15. februara, 01. marta i 06. marta nakojem će goste zabavljati Dejan Matić.Tradicionalna Riblja večera održaće se 22. februara u Institutu Igalo.

Za najmlađe se organizuje Dječji maskenbal 23. februara i Velika dječja cvijetna povorka 07. marta. Na Škveru će tokom 51. Praznika biti upriličene i četiri Fešte od ribe i vina uz sajam domaće trpeze,i to 16. i 23. februara te 01. i 08. marta. Neće izostati ni sportski programi kao što su Picigin – 16. 02. i Trka karića ”Karotrc” 29. februara. Zimu u Herceg Novom obilježiće bogat i atraktivan kalendar dešavanja i sjajne ponude aranžmana koje pripremaju hercegnovski hotelijeri i izdavaoci privatnog smještaja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *