Prekid letova Ryanaira iz Podgorice

Ryanair će 29. oktobra prekinuti letove između Zagreba i Podgorice, kao i još dvije linije iz crnogorske prijestonice zbog povećanja aerodromskih taksi, piše na zvaničnoj stranici te avio – kompanije

Kako su naveli od 29. oktobra će biti ukinute usluge iz Podgorice za Zagreb, Barselonu i Mančester.

„Zbog odluke Aerodroma Podgorica da poveća takse, prinuđeni smo da ove zime obustavimo letove iz Podgorice za Barselonu, Mančester i Zagreb. Povećanje takse čini Aerodrom Podgorica potpuno nekonkurentnim u poređenju sa drugim evropskim aerodromima koji smanjuju svoje naknade kako bi stimulisali oporavak i rast saobraćaja. To će imati štetan uticaj na povezanost, turizam i ekonomiju Crne Gore“, saopštila je ova avio-kompanija.

Ryanair je prošle godine bio najprometniji prevoznik sa 249. 959 putnika na letovima za i iz Podgorice.

Ova brojka, kako navode iz kompanije, predstavlja povećanje od više od 200 odsto u odnosu na 2021. godinu, i povećanje od 30,8 odsto u odnosu na 2019. godinu kada je u svijetu vladala pandemija korona virusa.

“Tokom 2022. godine, prevoznik je prevezao 28.745 putnika na liniji Zagreb, koja je prvobitno pokrenuta 2021. godine, kao i 12.626 putnika na liniji Barselone, koja je počela sa radom 2019. Letovi za Mančester su otvoreni u oktobru prošle godine. Kao rezultat ovih ukidanja, Crna Gora više neće imati redovnih direktnih letova za Hrvatsku ili Španiju”, navodi se na sajtu kompanije Ryanair.

Aerodrom Podgorica je ove godine povećao putničku taksu sa 1,75 eura po putniku u odlasku na 3,25 eura.

Zahvaljujući podizanju takse, sada svi oni koji žele putovati prema evropskim gradovima ostaje varijanta odlazaka iz Tirane.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *