Počinje Podgorički proljećni pazar

Glavni grad Podgorica, Turistička organizacija Podgorice i Culture Club u periodu od 01. do 21. maja organizuju Podgorički proljećni pazar na Trgu nezavisnosti. Tim povodom, organizatori su danas održali press konferenciju.

Glavni grad Podgorica, Turistička organizacija Podgorice i Culture Club u periodu od 01. do 21. maja organizuju Podgorički proljećni pazar na Trgu nezavisnosti. Tim povodom, organizatori su danas održali press konferenciju.

“Imam posebno zadovoljstvo da vam najavim realizaciju još jednog pazara, ovog puta Podgoričkog proljećnog pazara. Riječ je o dvadesetodnevnoj manifestaciji koja će se realizovati na glavnom gradskom trgu a već ste svjedočili prethodnom pazaru koji je relizovan na istoj lokaciji. Organizaciji smo pristupili stidljivo, sa izvjesnom dozom skepticizma, međutim danas možemo da konstatujemo da smo dobili jednu prepoznatljivu manifestaciju koja je izazvala radost kako naših sugrađana, tako i turista. Ja sam sigurna da ćemo iste utiske dijeliti i nakon realizacije ovog pazara. Podsjetiću vas na slogan koji je neko od učesnika istakao na Trgu nezavisnosti “Trgnuo se trg” i ja se nadam da ćemo i ovog puta uspjeti da uradimo upravo to – da oživimo centar grada. Svakako, imaćete priliku da uživate u bogatom kulturnom, umjetničkom, zabavnom programu i bogatom gastronomskom sadržaju, dok će mladi manje afirmisani crnogorski umjetnici, dobiti prostor da se predstave podgoričkoj publici”, saopštila je zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić.

Sekretarka za kulturu i sport Glavnog grada Ana Medigović istakla je da je prvi novogodišnji pazar  postavio visoke kriterijume u pogledu organizacije i kvaliteta programa i dodala da će i na proljećnom pazaru  građani biti u prilici da prate kvalitetan i sadržajan program koji će svakako nositi i određene novine u odnosu na prvi pazar. „Glavni cilj je da na ovom  pazaru učešće uzme veći broj kvalitetnih i afirmisanih crnogorskih bendova, a na veliko  zadovoljsto  proljećni pazar će  1. maja otvoriti bend STAY TUNED TRIO Jazz/pop/rock  u gudačkoj varijanti”, istakla je Medigović.

Ona je navela da će novina proljećnog pazara  biti segment filmskog programa koji će se organizovati  u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore. Građani će biti u prilici da koriste i bioskop na otvorenom u okviru kojeg će se prikazati 5 filmova koji su snimljeni u Podgorici. Medigović je saopštila da će se 20. maja u susret proslavi Dana nezavisnosti održati koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra i da se za sam Dan nezavisnosti priprema iznenađenje u saradnji sa Ministarstvom kulture.

Direktorica Turističke organizacije, Tatjana Popović je prisutne podsjetila da je Podgorički praznični Pazar donio mnogo veći broj turista, posjetilaca iz regiona i šire našem gradu i istakla da je sveukupni koncept bio izuzetno uspješan, na radost naših sugrađana, a onda i svih posjetilaca.

„Maj mjesec  je mjesec u kojem turisti dominantno borave u Glavnom gradu, po broju dolazaka i broju noćenja i najave naših hotelijera i ugostiteljskih radnika govore da će kapaciteti biti popunjeni. Učinićemo sve da informacija dospije do naših gostiju onako kako treba i  očekujemo da će Trg nezavisnosti biti veoma posjećen u danima koji predstoje“  dodala je Popović.

Sava Rakočević, direktor Culture Club-a  se zahvalio  gradskim službama koje pružaju veliku podršku organizaciji manifestacije kao i drugim partnerima koji su pomogli realizaciju ovog projekta i najavio neke nove sadržaje ovogodišnjeg Pazara.

“Od novina, istakao bih da smo odlučili da podržimo i niz manjih događaja koji neće biti organizovani na samom Trgu, ali će biti dio Pazara – žurka u Kolektoru, kao i proljećni piknik u cilju podizanja svijesti o pravilnom korišćenju i očuvanju zelenih površina. Novi segment je i knjižara na otvorenom i u okviru nje manja čitalačka zonu, kao i nekoliko knjižara koji će izlagati svoje naslove. Novina je i zelena pijaca, gdje ćemo pružiti priliku crnogorskim poljoprivrednim proizvođačima da prezentuju i prodaju svoje proizvode”, zaključio je Rakočević.

PG BIRO / TOP / CULTURE CLUB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *