Otvorena prva podgorička suvenirnica Podgorica Souvenir Store

Prva podgorička suvenirnica Podgorica Souvenir Store, preduzeća PG District otvorena je danas u Hercegovačkoj ulici.

Prva podgorička suvenirnica Podgorica Souvenir Store, preduzeća PG District otvorena je danas u Hercegovačkoj ulici.


Tim povodom, u ime Glavnog grada, prisutnima se obratila zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić koja je izrazila veliko zadovoljstvo zbog otvaranja jednog ovakvog objekta, odnosno prve suvenirnice u glavnom gradu koji je u 2019. imao najbolju turističku godinu.

“Sigurna sam da je ovo mjesto sa kojeg će turisti nositi najljepše uspomene na, dozvolila bih reći,  najljepši grad na svijetu i ne samo turisti, već je ovo mjesto koje će rado posjetiti i domaće stanovništvo”, istakla je Vujačić dodajući da je značaj ove priče još veći jer ona predstavlja realizaciju jedne uspješne ideje i konkretan dokaz, kako smo kroz projekat podrške ženskom preduzetništvu dobili nešto što ovaj grad zaslužuje. Zamjenica je na kraju poželjela uspješan rad preduzeću PG District, a budućim posjetiocima ugodne trenutke u suvenirnici Podgorica Souvenir Store iz koje će ponijeti lijepe uspomene.

Vlasnica preduzeća PG District d.o.o. Nataša Gojković Marić zahvalila je Glavnom gradu koji je podržao ovaj projekat kroz javni konkurs za podršku ženskom preduzetništvu, kao i Turističkoj organizaciji Podgorica koja je ovaj projekat prepoznala kao dodatnu potporu turističkoj ponudi, ne samo grada, nego i Crne Gore. Ona je izrazila zahvalnost za podršku i Investiciono razvojnom fondu.


“U suvenirnici je izložena prva kolekcija koja tretira kulturno istorijske znamenitosti našeg grada, kao i naša maskota – ptičica kraljić , koja je možda jedna od najljepših i najzanimljivijih za sve ljubitelje prirode.  Kroz naš projekat planiramo da se udružimo sa ženama preduzetnicama i proizvođačima domaćih proizvoda kooje ćemo na lijep način pakovati i prezentovati turistima, dijaspori i lokalnom stanovništvu”, istakla je Gojković Marić.


PG BIRO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *