Otvorena 67. bućarska Olimpijada

Na lijepo uredjenim zogovima BK Brdjanin u Djurdjevom brdu  otvorena je  tradicionalna 67. bućarska Olimpijada.

Na lijepo uredjenim zogovima BK Brdjanin u Djurdjevom brdu  otvorena je  tradicionalna 67. bućarska Olimpijada.

Olimpijadu je otvorila Olivera Miškovic Vidojevic- sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti a prisutne je pozdravio  Mato Krstovic, kapiten Brdjanina, kluba koji je organizovao i prvu Olimpijadu.

“Srdačno vas pozdravljam u ime Opstine Tivat, Sekretarijata za društvene djelatnosti i u svoje lično ime. Zadovoljstvo nam je da je Opština Tivat i ovog puta izašla u susret najstarijoj sportsko turističkoj manifestaciji u gradu. Proglašavam tradicionalnu 67. bucarsku Olimpijadu otvorenom ‘ rekla je Olivera Miškovic Vidojevic.

“Ovdje vas prigrli mir i obuzme spokoj. Tu su koračali naši preci  provodili dane, družeci se i igrajuci. Ovdje su se smijali, pjevali, jedili se i vikali. Ali, doma odlazili sretni” – rekao je Mato Krstović.

Otvaranju je prisustvovao veliki broj mještana i turista, kao i ambasador Hrvatake u Crnoj Gori Veselko Grubišic koji je i bacio prvu buću. Svečano otvaranje uveličalo je nastupom GPD Tivat i klapa Castel Nuovo iz Herceg Novog.

Mira Vuksanović i Slavica Čelanović  doajenke bucara, bacile su počasnu bucu.

Na ovoj jedinstvenoj sportsko turističkoj manifestaciji učestvuje 48 ekipa.

Nakon svečanog otvaranja odigrana je egzibiciona urakmica između domaćina Olimpijade Brdjanina  i prošlogodišnjeg pobjednika Palme iz Donje Lastve.

radiotivat.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *