Nina Žižić – Muzika, Nikšić, planine i priroda

Pop pjevačica Nina Žižić veliki je zaljubljenik u prirodu. Voli da pjeva, planinari, putuje…
A ovo su njene preporuke.

Nina Žižić, crnogorska pop pjevačica na muzičkoj sceni je već duži niz godina. Sjećamo se njenih nastupa svojevremeno u televizijskom takmičenju “Intro karaoke”, pa onda i grupe “Negre”, pa do samostalne karijere i njenog odlaska sa grupom Who See na najveću evropsku muzičku smotru Eurosong 2013.godine.

Divna, skromna i lijepa neko je ko bi mogao biti uzor mladim naraštajima. Osim muzike voli svoj rodni grad Nikšić, voli putovanja, prirodu i još mnogo toga. Nina je rado pristala za kratki razgovor za naš sajt. Razgovor uz osmjeh i malo drugačija pitanja od onih na koje je navikla.

  • Primjetili smo na tvom instagramu da voliš prirodu i planine, koliko te ispunjava boravak u prirodi i koliko ti to znači?

Više nego je očigledno da volim da ovijavam brdima lijepe nam Crne Gore. S druge strane možda odajem utisak da sam prilično aktivna u tom pogledu ali ipak nisam onoj mjeri koliko bih voljela. Možda od svakog putovanja i šetnje po prirodi napravim senzaciju ali priroda je zaista nešto što me liječi u svakom pogledu.

  • Gdje to Nina voli da odmara, puni baterije, koje su to lokacije u Crnoj Gori koje  bi preporučila turistima?

Ne ponosim se činjenicom da sam tek poslednjih par godina po prvi put obišla neka poznata mjesta u Crnoj Gori. Iako preferiram planine, Adu Bojanu bih izdvojila kao omiljenu južnu zen destinaciju. Ostatak omiljenih mjesta za relaksaciju dodjeljujem sjeveru. Počevši od svog rodnog grada Nikšića.

  • Tvoja omiljena mjesta u Nikšiću gradu su …?

Nakon šest godina provedenih u Podgorici polako su počela da se ističu mjesta koja skoro svaki put kada odem u Nikšić ritualno obiđem. Trebjesa, crkva Svetog Vasilija, park i ulice blizu parka su samo srce grada i šetnja istim me cini srećnom. Ljeti volim često otići na Manitovac. To mjesto toplo preporučujem svima koji vole prirodu, a ljeti se zadese u Nikšiću.

  • Znamo da voliš Durmitor, utisci sa “direktora svih planina”

Prošle godine sam prvi put u životu bila na Crnom jezeru. Nemam opravdanje zašto nisam ranije išla ali znam da mogu svesrdno preporučiti tu destinaciju bez mnogo objašnjenja. Takođe i Zminje jezero. Raj na zemlji.

  • Mora da imaš neko omiljeno mjesto za kraj…

Na kraju ostavljam najdražu i za mene najljepšu destinaciju, a to je moje selo Strug. Pored toga što je selo na najvećoj nadmorskoj visini, krase ga pejzaži slicni Škotskim, a budući da je Škotska zemlja koja je negdje u samom vrhu moje liste želja, mogu reći da svakim odlaskom na selo ja “zakačim” malo Škotske. Osim toga, u Strugu sam provodila svaki ljetnji raspust i nista mi nije bilo milije nego asistirati u čuvanju krava ili gaziti s pokojnom bakicom plast sijena. Sve u svemu, volim se “razlećeti” katunima.

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *