Međunarodni dan čišćenja obala

Treći put zaredom u Crnoj Gori 21.septembra biće pokrenuta akcija čišćenja obale mora, jezera i rijeka. Pridružite nam se u borbi da sačuvamo prirodu za buduća pokoljenja…

Pridružite nam se u subotu, 21. septembra, u čišćenju crnogorskih plaža i obala rijeka i jezera!
Povod je Međunarodni dan čišćenja obala i revizije otpada u Crnoj Gori, kojeg već treću godinu zaredom organizuju NVO Zero Waste Montenegro u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centrom.
Ove godine, više od 15 NVO, međunarodnih institucija, javnih preduzeća i grupa građana širom Crne Gore udružuju snage na kraju ljetnje turističke sezone i doprinose rješavanju problema nagomilanog otpada na plažama i obalama rijeka i jezera, na 13 lokacija istovremeno (kanal Solane, ušće kanala Port Milena i Velika plaža u Ulcinju, rt Ratac u Sutomoru, ostrvo Katič u Petrovcu, Stoliv u Kotoru, plaža Pecka u Tivtu, plaža Titova vila u Herceg Novom, korita rijeke Lim u Beranama i rijeke Tare u Nacionalnom parku Durmitor, ostrvo Sinjavac u Bijelom Polju, i obala jezera Krupac u Nikšiću.
Uz ovo, uvedena je revizija sakupljenog otpada, odnosno njegova kategorizacija prema vrstama i markama (brendovima). Dobijeni podaci će biti korišćeni za analizu i dalje aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine.
 Za više informacija posjetite http://cleanupmontenegro.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *