Ekskluzivna izložba WonderCon Montenegro u Portonovom

Kolekcija koju će posjetioci moći da vide u Portonovom je sačinjena od 15 figura koje su dio ograničenih izdanja, a prikazuju svima poznate Spajdermena, Kapetana Ameriku, Džokera, Transformerse, Betmena, Supermena, Star Wars i druge. Ove nesvakidašnje figure će po prvi put biti izložene u Crnoj Gori, a među prvima i u regionu.

Uspješno održanom „Proljećnom sagom“ tokom prošle sedmice, koja je obuhvatila preko 20 uzbudljivih događaja sa do sada rekordnom posjećenošću, Portonovi je najavio sjajnu ljetnju sezonu. Prvi u nizu događaja koji će se ove godine organizovati u saradnji sa Pizana galerijom i Five G, je ekskluzivna izložba „WonderCon Montenegro Sneak Preview“ koja će biti otvorena 26. maja, a posjetioci će moći da je posjete od 27. maja do 1. juna.

Prvi put u Crnoj Gori, posjetioci čuvene Pizana galerije u Portonovom će imati ekskluzivnu priliku da vide izložbu rasprodatih skupocjenih licenciranih eksponata (statua) najpoznatijih medijskih franšiza po uzoru na čuveni ComicCon.

Ovaj globalni kulturološki fenomen prepoznat je kao najuticajniji događaj pop kulture u svijetu koji okuplja publiku svih generacija. Zanimljivo je pomenuti da svaka od ovih ručno bojanih figura prolazi kroz stroge licence same franšize, i kada su jednom odobrene mogu se izlagati po cijelom svijetu.

‘’Kolekcija koju će posjetioci moći da vide u Portonovom je sačinjena od 15 figura koje su dio ograničenih izdanja, a prikazuju svima poznate Spajdermena, Kapetana Ameriku, Džokera, Transformerse, Betmena, Supermena, Star Wars I druge. Ove nesvakidašnje figure će po prvi put biti izložene u Crnoj Gori, a među prvima i u regionu. Ovo je još jedna u nizu aktivnosti kojima želimo da proširimo ponudu ne samo Portonovog nego i Crne Gore i time doprinesemo da se Herceg Novi i Crna Gora nađu na listi mjesta koje turisti posjećuju bez obzira na doba godine.’’, istakla je Adrijana Husić, direktorica marketinga i komunikacija u Portonovom.

WonderCon izložba će okupiti fanove iz cijelog regiona, i prva je u nizu ovogodišnjih većih izložbi pored stalne postavke u galeriji Pizana, koja je prepoznata kao mjesto najvećih i najboljih projekata i manifestacija koji stavljaju fokus na lokalnu, regionalnu i internacionalnu saradnju umjetničkih grupa, pojedinaca, mreža, kao i svih kreativaca i institucija u kulturi, ali i svih drugih segmenata društva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *