Dobrodošli na sajam vina MONTEVINO 2022

Srećni jer se napokon vraćemo u normalu, sa ponosom Vas sve obavještavamo da su 11.-12. mart dani kad će Podgorica ponovo postati centar regionalnog vinskog svijeta.
Kako ste i navikli od nas, imaćete priliku da uživate u nevjerevatnoj ponudi vina iz cijelog svijeta, sa dosada potvrđenih 45 vinskih premijera.
Dobrodošli

Kao događaj koji već cijelu deceniju kreira vinsku scenu u Crnoj Gori, salon vina MonteVino je najznačajnija vinska manifestacija u Crnoj Gori.

Veliki doprinos je dat promociji domaćih vinarija te njihovim prvim koracima ka tržišu. Sve važne domaće vinarije su prisutne na ovogodišnjem salonu.

Cilj MonteVina je da se na jednom mjestu okupe svi relevantni činioci vinske scene, te da se međusobnim kontaktima ista unaprijeđuje.

Rad na podizanju vinske kulture je takođe značajan, jer na jednom mjestu posjetioci imaju priliku da se susretnu sa 138 vinarija, da degustiraju blizu 800 vinskih etiketa iz cijelog svijeta, a na ovogodisnjem salonu biće i 85 premijera.

Vinarije iz Crne Gore:
 Vučinić, Mola, Priča, Krgović, Vinogradi i podrum Rajković, Brajović, Ceka-Jovović, Plantaže,Castel Savina, Ražnatović, Lipovac,Knežević, Dabović, Giljača, Garnet,Rakčević, Ćetković, Vukićević, Buk,Đukić,Keković, Marković.
Srbija: Cilić, Tonković, Zvonko Bogdan,Virtus, Janko, Tri oraha, Jeremić, Trivanović, Aleksandrovič,Kovačević, Vinum, Pešić, Despotika, Đurđić, Doja, Komuna. itd
Hrvatska – Korta Katarina, Krauthaker, Kutjevo, Damjanić, Deklić, Plenković, Matuško, Kabola itd
Makedonija – Kamnik, Tikveš, Bovin, Imako,Dalvina itd
Italija -Zenato, Petra, Gavi La Scolca Livio Feluga, Luce, Frescobaldi,Tasca,Fantinel, Cantina Ferarri, Masca del Taco, Antinori.
Slovenija – Jankočić, Simčić, Frelih
A tu su još i vina iz  Francuske, Španije, Južne Afrike, Čilea, Australije, Novog Zelanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *