Bokeški gradovi vas pozivaju da vikend provedete u njima

Naše preporuke za vikend koji je pred nama. Uživajte u prirodnim ljepotama i manifestacijama širom Boke.

Pred nama je lijep vikend po prognozama metereologa, a vi ukoliko imate vremena i volje da prošetate Crnom Gorom ovo su neki od naših predloga a tiču se Boke i njene ponude za ovaj vikend.

KOTOR – RISAN – PRČANJ

U sklopu Tradicionalnog zimskog karnevala, subota je rezervisana za prvi Risanski karneval, pašticadu u Prčanju, kao i velikim maskenbalom u PC “Vukšić” gdje će brojne maškare zabavljati The grupa i Ansambl Toć.

Prvi Risanski karneval, uz brojne maske iz Risna i okoline, mažoretke, Gradsku muziku Kotor i VIS „Tetra“ zakazan je za subotu, 22. februara, u 14 časova. Prijavljen je veliki broj grupnih i individualnih maski, tako da goste očekuje pravi defile maštovitih kreacija u ovoj prvoj risanskoj maškaradi. Okupljanje maski i formiranje povorke zakazano je za 13 časova na platou kod hotela „Teuta“. Svečana karnevalska povorka krenuće glavnom saobraćajnicom u 14 časova od hotela do pristaništa (nekadašnje luke) gdje će biti suđenje krivcu za sve nedaće i probleme grada. Nakon presude i spaljivanja krivca, maškarada nastalja na Trgu 21. novembar (Risanska pjaca) uz dobru muziku, primorske delicije i dobar humor. Za karnevalski atmosferu tog dana brine podgorički muzički sastav ,,Tetra“. Za delicije zadužene su spretne ruke iz NVO Žene Risna i Perasta, Specijalne bolnice ,,Vaso Ćuković“ i Doma starih ,,Grabovac“.

Nedelja je u Kotoru od 15 sati rezervisana za KARNEVAL, defile, spaljivanje krivca a onda svi na koncert Jelene Rozge na Trgu od oružja.  

HERCEG NOVI 

Malo dalje od Kotora u toku je 51. Praznik mimoze u Herceg Novom. Ukoliko ste ljubitelji mediteranskog pop zvuka onda sjutra veče na koncert Petra Graša od 21 sat na platou ispred hotel Igala, a prije toga naša preporuka je da pogledate predstavu LEPA BRENA PROJEKT od 19 časova u dvorani PARK.

Za ljubitelje vina tu je Hotel & Marina LAZURE i Salon vina “Compania De Vinos” petak i subotaod 14 časova, pa velika riblja večera u Institutu Igalu gdje će goste zabavljati MAGAZIN. Nedelja je u malo blažem ritmu pa se od 10 do 15 časova na Škveru organizuje BAZAR DOMAĆE TRPEZE – autentični proizvodi novskog podneblja, a od 15 časova tu je dječiji maskenbal u Institutu Igalo.

A tu je i velika Bokeška fešta u Bijeloj

Tako da iskoristite lijepo vrijeme i prošetajte do Boke naše ljepotice. Pa uživajte u prirodnim ljepotama i manifestacijama.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *