Avio letovi i ljetnja sezona

Sa zadovoljstvom vam predstavljam informacije o novim razvojima u avio povezanosti Crne Gore sa nekoliko ključnih destinacija, što će obogatiti turističku sezonu i olakšati putovanja posjetiocima iz različitih dijelova svijeta.

 

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo informacije o novim razvojima u avio povezanosti Crne Gore sa nekoliko ključnih destinacija, što će obogatiti turističku sezonu i olakšati putovanja posjetiocima iz različitih dijelova svijeta.

Vodeće izraelske avio-kompanije, holandska Transavija, te niskobudzetne Ryanair i Wizz Air, kao i norveška kompanija Norwegian i švedska Scandinavian Airlines (SAS), najavile su impresivne planove za letove ka Crnoj Gori tokom turističke sezone.

Transavia, holandska niskotarifna aviokompanija, planira pokrenuti letove između crnogorskih aerodroma i Pariza (aerodrom Orli) od početka aprila. Letovi će biti dostupni za Podgoricu dva puta nedjeljno od 6. aprila do 5. oktobra, dok će za Tivat biti dostupan i dodatni let nedjeljno od 7. aprila do 24. oktobra. Očekuje se da će minimalna cijena karte prije ljetne sezone iznositi oko 50 eura.

Ryanair će takođe proširiti svoju mrežu letova, uključujući novu destinaciju – Podgoricu – od aprila. Letovi će biti dostupni tri puta sedmično od 2. aprila, sa frekvencijom smanjenom na dva puta nedjeljno tokom oktobra.

Wizz Air će nastaviti svoje letove na relaciji Podgorica-Beč, sa frekvencijom od dva puta nedjeljno od 31. marta do juna, nakon čega će se prebaciti na tri leta nedjeljno do oktobra, a zatim se vratiti na dva leta do kraja godine. Očekuje se da će najniža cijena karte biti oko 25 eura.

Norwegian će ponuditi letove između Osla i Tivta od juna, četiri puta nedjeljno, sa posljednjim letom planiranim za avgust. Cijene karata variraju, ali se očekuje da će početi od oko 350 eura.

Scandinavian Airlines (SAS) nastavlja tradiciju letova do Tivta iz Stokholma, sa više letova nedjeljno tokom jula i avgusta. Očekuje se da će cijene karata biti u rasponu od 280 do 360 eura.

Ovi planovi svjedoče o rastućem interesu za Crnu Goru kao turističku destinaciju, kao i o važnosti avio povezanosti u poticanju turizma i ekonomske aktivnosti. Sa širokim izborom letova i raznovrsnim destinacijama, Crna Gora nastavlja privlačiti posjetioce iz cijelog svijeta tokom cijele turističke sezone.

U svjetlu ovih pozitivnih vijesti, važno je istaći kako će ova poboljšana avio povezanost imati značajan uticaj na crnogorsku ekonomiju, potičući rast turizma, zapošljavanja i infrastrukture. Očekuje se da će dodatni letovi i nove destinacije dodatno povećati broj posjetilaca i omogućiti širenje turističke ponude Crne Gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *