Akcija sakupljanja ambalažnog otpada – Prilika za vrijedne nagrade!

Zeleni talas u periodu od 15. decembra do 26. januara najavljuje najveću ekološku akciju u Crnoj Gori pod nazivom “Dočekajmo zajedno čistiju 2024. godinu!”.

Zeleni talas u periodu od 15. decembra do 26. januara najavljuje najveću ekološku akciju u Crnoj Gori pod nazivom “Dočekajmo zajedno čistiju 2024. godinu!”.

Građani i građanke će imati priliku da učestvuju i daju svoj doprinos očuvanju životne sredine i istovremeno osvoje sjajne nagrade! Naš cilj je da zajednicu motivišemo na ekološki osviješćeno djelovanje, te podstaknemo ljude da aktivno doprinesu smanjenju otpada tokom prazničnih dana.

“Cilj kompletnog programa Zeleni talas jeste kreiranje održivije i ekološki osviješćenije Crne Gore. Ovaj cilj planiramo da postignemo kroz edukaciju stanovništva i uspostavljanje efikasnog sistema prikupljanja otpada kako bi smanjili negativan uticaj otpada na životnu sredinu”, izjavili su  iz Zelenog talasa.

Kako bi cijelu akciju sproveli na pravi način obezbijeđen je bogat nagradni fond, gdje će na nivou svih pet opština biti dodijeljene primarne nagrade u iznosu od po 500 eura za učesnike koji prikupe najviše ambalažnog otpada po gradu. Glavna nagrada na nivou svih pet gradova, koji su centri u kojima će se realizovati sakupljanje, za učesnika koji prikupi najviše ambalažnog otpada je dodatnih 1000,00 eura.

Novčane nagrade su obezbijedili: Hemosan, Mazda, Sportsko-rekreativni centar Topolica, Water Group, NVO Centar za omladinsku edukaciju, d.o.o. Komunalno Budva i Udruženje privrednika Danilovgrad.

Naravno, tu nije kraj nagradama za ovu akciju. Partneri koji su se pridružili ovoj akciji i obezbijedili preko 100 vrijednih nagrada uključuju: Twistshake, Timicom (Vileda), Hotel Mediteran, Mercator-CG (IDEA i Franca), Nacionalni parkovi Crne Gore, agencija Prestige travel, Etno selo Montenegro, Adria Co i Hotel Soa, Restoran Salaš 23, Nestlé Adriatic, Orbico, Mondrian Bar i restoran Tri vijeka (Hotel Podgorica).

Građani i građanke prikupljeni ambalažni otpad mogu da donesu na sljedeće lokacije:

  • Podgorica svakog radnog dana od 10 do 18hNEST coworking prostor
  • Danilovgrad svakog petka od 10 do 13hTrg golootočkih žrtava
  • Cetinje svakog četvrtka od 10 do 13h – Studentski trg
  • Bar utorkom i petkom od 9 do 13h Sportsko-rekreativni centar Topolica
  • Budva srijedom i subotom od 9 do 13h Stadion Lugovi

Ambalažni otpad koji je prihvatljiv su plastične boce i limenke.

Minimalna količina ambalažnog otpada potrebna za učešće u takmičenju je 3kg. Pri sakupljanju potrebno je odvojiti čepove. Od sakupljenih plastičnih čepova tokom akcije, obrazovnim i zdravstvenim institucijama će biti donirane eko klupe od reciklirane plastike.

Sve informacije vezane za akciju dostupne su na društvenim mrežama Zelenog talasa, a za dodatna pitanja građani i građanke mogu dobiti informacije putem mejl adrese:  [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *